IPSOS araştırması: Her 100 kişiden 79’u Erdoğan’a ‘Meydanlara inme’ diyor

Araştırma şirketi IPSOS’un 1 Kasım seçimleri öncesi yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 79’u, 7 Haziran öncesi meydanlara inen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde partilere eşit mesafede durması gerektiğini belirtti.
Ipsos Türkiye Başkanı Vural Çakır, çıkan sonuçları CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın ile Ne Oluyor programında paylaştı.

Türkiye’nin durumundan memnun olanların oranı yüzde 15’e düştü

IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından 1309 kişi üzerinde, çift yönlü hata payı yüzde 2.5 olmak üzere yüzyüze bilgisayar destekli soru anketi tekniğiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’nin durumundan memnun olanların oranı mayıs ayında yüzde 34’lerdeyken, eylülde bu oran yüzde 15’e düştü.

'AKP BAŞARISIZ' DİYENLER ARTIŞTA

AKP’nin performansını nasıl buluyorsunuz sorusuna ‘başarısız’ yanıtını verenlerin oranı ise son bir ayda 14 puan artış göstererek yüzde 58’i buldu.

‘Çözüm süreci/terör’ü en önemli sorun görenlerin oranı yüzde 72’ye yükseldi.



raştırmada ‘Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?’ sorusuna ‘Çözüm süreci/terör’ yanıtını verenlerin oranı mayıs ayında sadece yüzde 14 olarak ölçülürken, bu oran eylül ayında yüzde 72’ye yükseldi.

KOALİSYONDA BİRİNCİ TERCİH CHP-MHP

1 Kasım’da tek başına iktidar çıkmaması durumunda, hangi koalisyonu olumlu bulacakları sorulan katılımcılardan yüzde 32’si CHP-MHP koalisyonunu, yüzde 30’u AKP-MHP koalisyonunu yüzde 28’i ise AKP-CHP koalisyonunu tercih ettiğini belirtti.

CHP-MHP-HDP koalisyonuna destek yüzde 21’de AKP-CHP-HDP ortaklığını olumlu bulanlar ise yüzde 14’te kaldı.

ERDOĞAN DÜŞÜŞTE, KLIÇDAROĞLU YÜKSELİŞTE

IPSOS araştırmasında, “En başarılı bulduğunuz, en vizyon sahibi düşünüdüğünüz lider kimdir?” sorusuna Tayyip Erdoğan yanıtını verenlerin oranı bir ayda altı puanlık düşüşle, yüzde 36’dan yüzde 30’a geriledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu başarılı bulanların oranı ise, aynı dönemde üç puanlık bir artışla yüzde 21’e yükseldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu başarılı bulanların oranıysa yüzde 4’te kaldı.

Kaynak: CNNTürk - Diken

    :

    :

    :

    :

    "IPSOS araştırması: Her 100 kişiden 79’u Erdoğan’a ‘Meydanlara inme’ diyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete