İtiraftan tasarruf bildirisi!

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda 4 eski bakanla ilgili tapeler 'çevre dostu not defteri olarak', Meclis'teki odalara dağıtıldı.
 TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonunun raporu, genel kuruldaki oylamanın ardından gündemden düştü. Meclis’te dün yaşanan bir olay, tartışmayı yeniden kulislere taşıdı.
Meclis, tasarruf için bir tarafı kullanılmış kâğıtlardan oluşan küçük not defterleri bastırdı. Defterlerin kullanılmış taraflarında, 17-25 Aralık sürecine ait tapeler (telefon görüşmelerine ilişkin kayıtlar) ile Adli Tıp raporları bulunuyor.

TBMM'DEN KONU İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA
 
TBMM Başkanlığı, haberler üzerine bir  açıklama yaparak tapelerin komisyon raporundan artan müsveddeler olduğunu belirtti. Açıklamada, şunlara yer verildi: "TBMM'de çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakılmasına destek olunması amacıyla "Çevre Dostu Meclis" projesi kapsamında bir dizi etkinlik hayata geçirilmiştir.

Bunlardan biri de kullanılmış kağıtların bloknot haline getirilmesidir. TBMM Basımevindeki atık kağıtlar bu çerçevede biriktirilmekte ve tekrar kullanılmak üzere bloknot yapılmaktadır. 

GİZLİLİĞİ BULUNMAMAKTAYMIŞ MIŞMIŞ...

Söz konusu habere konu olan belge ve tutanaklar bastırılarak dağıtılan ve TBMM'nin internet sayfasında da yer alan 9/8 esas numaralı Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda yer almakta olup herhangi bir gizliliği bulunmamaktadır. Nitekim habere ait fotoğraflarda yer alan “S.Sayısı 681ö ibaresi de kullanılan kağıtların komisyon raporundan artan müsveddeler olduğunu açıkça göstermektedir.

TBMM'de geri dönüşümü ve tasarrufu teşvik amacıyla başlatılan atık kağıtların bloknot olarak yeniden değerlendirilmesi uygulaması yaklaşık 2 yıldır devam etmektedir.Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Bu haber 43 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "İtiraftan tasarruf bildirisi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ