'Kabataş Yalanı Davası' başladı: Aysever yalancıya yalancı dediği için hakim karşısında

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi çağrıcılarından, gazeteci-yazar Enver Aysever'e, Kabataş yalancılarına "yalancı" dediği gerekçesiyle açılan hakaret davası Çağlayan Adliyesi'nde başladı.
Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi çağrıcılarından, gazeteci-yazar Enver Aysever'e, Kabataş yalancılarına "yalancı" dediği gerekçesiyle açılan hakaret davası Çağlayan Adliyesi'nde başladı. Aysever, savunmasında, "Yalancıya yalancı demek suç değil, saptamadır. Tarih Kabataş yalancılarını affetmeyecek ve yargılayacaktır. Gezi süreci bu ülkenin en haysiyetli süreciydi ve buna dil uzattılar" dedi.  

Enver Aysever, geçen yıl bir televizyon programında "Kabataş yalancıları"na "yalancı" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla ve yandaş "gazeteci" Halime Kökçe'nin şikayetiyle bugün hakim karşısına çıktı. 

Davayı takip etmek için avukatlar, aydınlar, gazeteciler ve Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi gönüllüleri adliye önünde duruşmanın başlamasını bekledi. Tarafların, avukatların ve davayı izleyenlerinin salona alınmasının ardından şikayetçi Halime Kökçe ile davalı Enver Aysever'in kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianame okunmaya başladı. İddianamede, davaya konu olan televizyon programında tarafların söylediği sözlerin çözümü de yer aldı. 

"YALANCIYA YALANCI DEMEK SUÇ DEĞİL SAPTAMADIR"

Enver Aysever, ilk savunmasında şunları söyledi: 

"Gezi sürecinde yaşanan Kabataş iftirası medyada ciddi bir konu olmuştur. Kabataş yalanlarını söylemiş insanların, etik ölçüden sözedebilecek en son insanlar olabileceğini söyledim. Kabataş'ta Mobese kameralarının bulunduğu yerde başı örtülü bir kadına 50 saniyede cinsel taciz ve saldırı yapıldığına inanmıyorum. Bu yalana ortak olan gazeteciler yargılanmalıdır. Yalancıya yalancı demek suç değil, saptamadır. Tarih Kabataş yalancılarını affetmeyecek ve yargılayacaktır. Gezi süreci bu ülkenin en haysiyetli süreciydi ve buna dil uzattılar." 

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "'Kabataş Yalanı Davası' başladı: Aysever yalancıya yalancı dediği için hakim karşısında" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete