Numan Kurtulmuş'tan Reza Zarrab yorumu: ABD'de başlamış hukuki bir süreç

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'de tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili soruya yanıt verdi. Kurtulmuş, "ABD'den bize bilgi talebi gelmedi." dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ABD'de tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili sorulan soruya, "Söz konusu dava ABD'de başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu süreçle ilgili söz konusu ülkeden dava ile ilgili bilgi talebi gelmiş değil." yanıtını verdi. Kurtulmuş, Türkiye-Rusya ilişkileri için de "İki ülke birbirini gözden çıkaramaz" ifadesini kullandı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"10 KİŞİLİK ETİK KOMİSYON KURULACAK"

"Bakanlar Kurulunda, Siyasi Etik Yasası ile ilgili çalışmalar ele alındı. Ana hatlarıyla şunu ifade edeyim, TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler kendi içlerinde bir siyasi etik kurulu kuracaklar. Bunun dışında TBMM Başkanının başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu oluşacak. Bu kurullarda, etik davranış kalıplarından mal bildirimine kadar bütün alanlarda TBMM üyelerinin nasıl hareket edecekleri, başta partilerin kendi etik kurullarında olmak üzere bu mekanizma içinde değerlendirilecek.

"ŞIRNAK-İSTANBUL SEFERLERİ BAŞLADI"

Operasyonlar dolayısıyla kapalı olan Şırnak Havaalanı açılmıştır. Şırnak-İstanbul seferleri başlamıştır.

"YENİ ANAYASA BÜTÜN PARTİLERİN SORUNU"

Yeni anayasa meselesi sadece AK Parti'nin değil, parlamentoda bulunan bütün partilerin siyasi sorumluluğudur. Bu parlemento bunu yapmazsa siyaseten çok fazla bir şey yapmış olmadı. Bu görevin hep birlikte yerine getirilmesi esastır. Biz AK Parti olarak ortak noktaya gelinebilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız taslağı Meclis'e sunacağız.

"EN KÖTÜ MİLLETE GİDİLİR"

Anayasa çalışmalarında partiler grup kararı alamazlar. Ümit ederim parlamentoda sonuç alınır, en kötü ihtimalle millete gidilerek sonuç alınır. İlgili komisyondaki arkadaşlarımız çalışıyor.

"REZA ZARRABLA İLGİLİ BİZDEN BİLGİ TALEBİ OLMADI"

Söz konusu dava ABD'de başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu süreçle ilgili söz konusu ülkeden dava ile ilgili bilgi talebi gelmiş değil.

"TÜRKİYE VE RUSYA BİRBİRİNİ GÖZDEN ÇIKARAMAZ"

Rus uçağının düşürülmesi sonrası, ilişkiler gerginleşti. Çeşitli vesilelerle ilişkiler sürdürülmeye çalışıldı. Ne Rusya Türkiye'yi gözden çıkarır ne Türkiye Rusya'yı gözden çıkarır. Uzun yıllar birbirleriyle yakın komşuluk ilişkisi olan, rekabet ilişkisi olan ama birçok alanda işbirliği halinde olan iki ülke, ekonomik alanda işbirliği olan iki ülke öyle çok kolay herhangi bir krizi bahane ederek ilişkilerini ortadan kaldırmaz. Bunu biz baştan beri söyledik. Tansiyonun düşmesi için elimizden geleni yaptık."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş'tan Reza Zarrab yorumu: ABD'de başlamış hukuki bir süreç" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete