Saldırganların telefon kayıtları incelenecek

Ahmet Hakan’a saldıran dört kişiden üçü AKP üyesi çıkarken, partiden jet ihraç kararı geldi.
Hürriyet gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’a önceki gün Teşvikiye’deki evinin önünde saldıran dört kişiden AKP’ye üye olduğu belirlenen Uğur Adıyaman, Fuat Elmas ve Ahmet Güler, partiden ihraç edildi. 

Saldırganların üçünün AKP üyesi olduğu belirtilince Başbakan Ahmet Davutoğlu parti yönetimine “İddialar doğruysa gereğini yapın” talimatı vermişti. AKP’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da önceki gün Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “AKP’nin 10 milyona yakın üyesi var. Tespit edilirse olayın gerçekliği, partimizin yetkili kurulları karar verir” demişti. Saldırganlardan üçünün AKP üyesi olduğu kesinleşince AKP İstanbul İl Teşkilatı Disiplin Kurulu toplanarak 12 Ekim 2010’da AKP Fatih Teşkilatı’na üye olan 29 yaşındaki Uğur Adıyaman ile 19 Haziran 2007’de aynı ilçeden üye olan Fuat Elmas için ihraç kararı verdi. Adıyaman ve Elmas’ın yanı sıra yine AKPüyesi olduğu anlaşılan Ahmet Güler’in de ihraç edildiği belirtildi.

KENAN İPEK: TİTİZLİKLE ARAŞTIRIYORUZ

Adalet Bakanı Kenan İpek de Ahmet Hakan’a saldırıya “Hiç kimsenin şiddet kullanarak, sadece elinde kalemi olan gazetecilerimize karşı eylem yapmasını asla hoş göremeyiz” diye tepki gösterdi,  “Konu titizlikle araştırılıyor” dedi.


TELEFON KAYIRLARINA İNCELEME

Ahmet Hakan’a saldırıyla ilgili soruşturma sürerken saldırganlardan Kamuran Ergin’in olaydan iki gün önce Nişantaşı’nda keşif yaptığı iddia edildi. Pazartesi akşamı Ahmet Hakan’ın evinin yakınında bir kafeteryada görülen Kamuran Ergin’in çevreyi kontrol ettiğini söyleyen bir mahalle sakini, “Bu kişi sokağa gelip binaları izliyordu. Burada kafelere oturup gidiyordu. Çok dikkat çekiyordu” dedi.   

Organize Suçlarla Mücadele Şube’de gözaltında olan saldırganlar Uğur Adıyaman, Kamuran Ergin, Ahmet Şengüler ve Fuat Elmas’ın sorgularına önceki gece başlayan polis, savcılıktan bir gün daha ek gözetim süresi aldı. Saldırganların telefon kayıtları üzerinden görüştükleri kişiler mercek altına alınırken, emniyetteki suç dosyaları da inceleniyor. Bu dosyalarla bağlantılı oldukları kişilerle ilgili de soruşturma genişletildi. 

kAYNAK: hÜRRİYET

    :

    :

    :

    :

    "Saldırganların telefon kayıtları incelenecek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete