Gazeteciler yürüyüşte: Nihayet bir arada olmayı başardık

Hükümet tarafından başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan medyaya yönelik yapılan basın ve hedef göstermelerin, ve geçtiğimiz gece Ahmet Hakan'ın saldırıya uğramasının ardından gazeteciler bir araya geldi.
Beyoğlu Tünel Meydanı'nda buluşan gazetecilerden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, son dönemde medyaya yönelik baskı ve saldırılara karşı gazetecilerin yürümesini, "Nihayet bir arada olmayı başardık." sözleriyle değerlendirdi.

Yürüyüşe CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Pankart ve döviz açan çok sayıda gazeteci, basına yönelik sansür ve baskıların ortadan kaldırılmasını istedi.

Yürüyüşe katılanlardan Can Dündar, "Nihayet bir arada olmayı başardık. Susmama kararlılığı içinde yürüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

GÜRSEL TEKİN: OTORİTER YAPILAR, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ÇOK KORKAR

"Bütün otoriter yapıların son yapacağı hamleler bunlardır." diyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, "Otoriter yapılar basın ve iletişim özgürlüğünden çok korkarlar. Bu iktidarın sonu demektir. İş bu noktaya kadar gelmişse, magandalarıyla gazetecilere saldırabilecek noktaya geldiyse , işin bitiş noktasıdır." şeklinde konuştu.

SEDAT ERGİN: TÜRKİYEYİ BU HAYDUTLARA BIRAKMAYACAĞIZ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de, "Türkiye'yi bu haydutlara, zorbalara, bu kabadayılara bırakmayacağız, Bunu göstermek için geldik. Onlardan korkmuyoruz." diye konuştu. 

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Gazeteciler yürüyüşte: Nihayet bir arada olmayı başardık" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete