Şehidin babası: Su gibi delikanlı gitti

Sur'da çöken binada şehit olan astsubayın babası teröre tepki gösterdi.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristlerin tuzakladıkları bombayı patlatması sonucu çöken binanın enkazında şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün, memleketi Ordu'nun Perşembe İlçesi'ndeki baba ocağına şehit ateşi düştü. 

Aynı zamanda mahalle muhtarı olan şehit babası 56 yaşındaki Mehmet Ali Gümüş, "Oraya sonuçta vatan uğruna gitti. Su gibi delikanlı gitti, neler gidiyor benimki gibi. Ne uğruna gidiyor vatan uğruna gidiyor. Allah belasını versin terörün" diyerek teröre lanet yağdırdı.

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde görevli evli ve 1 çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, teröristlerin tuzakladıkları bombayı patlatması sonucu çöken binanın enkazında şehit oldu.

Şehidin Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Ekinciler Mahallesi'ndeki aynı zamanda mahallenin de muhtarı olan baba Mehmet Ali Gümüş'e acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş verdi. Şehidin baba evi Türk Bayrakları'yla donatılırken, acı haberi alan komşuları da taziyeye akın etti. Acılı baba Mehmet Ali Gümüş şehit oğluyla çekilmiş olan elindeki çerçeveli fotoğrafını uzun süre vermedi.

'SU GİBİ DELİKANLI GİTTİ'

50 yaşındaki eşi Hafize Gümüş ile birlikte Perşembe'de yaşadıklarını, acı haberi de eşiyle birlikte bugün aldığını belirten 3 çocuk babası Mehmet Ali Gümüş teröre tepki göstererek şunları söyledi:

"Oturduğumuz Ekinciler mahallesinin muhtarlığını yapıyorum. Eşimle bugün acı haberi burada evde aldık. Oğlumla 2 gün önce telefonda görüştüm. Bir daha kendisinden haber alamadım. Telefonda nasılsın iyi misin diye sordum? 'İyiyim' dedi, zaten ona detaylı sorularda sormazdım. 'Telefon çekmiyor hatlar sıkıntı' dedi, 2 gündür arıyorum telefonuna ulaşamıyorum. Bugün askerler geldi, telefon açtılar. Komşulara gitmiştim çay içmeye. Telefon gelince eve geliyordum yolda. Komutana 'bir sıkıntı mı var' diye sordum. İçimde hep bir burukluk vardı. 'Alay komutanı bekliyor, belki yanlışlık vardır' dediler. Geldim öğrendim. Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapıyordu geçici görevle Diyarbakır'a gitti, 2-3 gün önce Sur'a gönderilmiş orada şehit olmuş. Terörün Allah belalarını versin, fidan gibi çocuğum gitti. Oraya sonuçta vatan uğruna gitti. Su gibi delikanlı gitti, neler gidiyor benimki gibi. Ne uğruna gidiyor vatan uğruna gidiyor."

Hemşire olan şehidin eşi 32 yaşındaki Kıymet Gümüş ile 3.5 yaşındaki oğlu Göktuğ ile birlikte Ankara'da yaşadığı belirtildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Şehidin babası: Su gibi delikanlı gitti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete