Zarrab'ın Kuryesinden bomba açıklamalar!

7 yıl Reza Zarrab'ın kuryeliğini yapan Adem Gelgeç, Zarrab'ın kendi üzerine şirket açtığını ve “Biz devletin adamıyız. Devletin açıklarını kapatıyoruz. Sana bir şey olursa siyaseten kurtarırım" dediğini iddia etti.
Reza Zarrab, şikayetçi olduğu davanın 3. duruşmasına zorla getirilecek. 7 yıl Zarrab'ın kuryeliğini yapan Adem Gelgeç, dünkü duruşmada dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zarrab'ın üzerine şirket açtığını belirten Gelgeç ekledi: “Biz devletin adamıyız. Devletin açıklarını kapatıyoruz. Sana bir şey olursa siyaseten kurtarırım, dedi.”

17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun bir numaralı şüphelisi Reza Zarrab'ın kuryesi Adem Gelgeç (Karahan), mahkemede çarpıcı itiraflarda bulundu. 7 yıl Zarrab adına çalıştığını anlatan Gelgeç, kirli ilişkileri deşifre etti. İki duruşmaya mazeretsiz katılmayan Zarrab'ın üçüncüye zorla getirilmesi kararlaştırıldı.

Kapatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması şüphelisi Zarrab, kendisine şantaj yapıldığı iddiasıyla Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman, eski Emniyet Müdürü Orhan İnce ve eski kuryesi Adem Gelgeç'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında şikâyetçi olmuştu. Zarrab'ın avukatları, soruşturma tapelerini delil olarak sundu. Soruşturmayı yürüten Savcı Hüseyin Kaya'nın bunları delil olarak eklediği iddianeme mahkemece kabul edildi. Zaman'ın haberine göre; ‘ Tapeler, 17 Aralık soruşturmasında Savcı Ekrem Aydıner tarafından ‘hukuka aykırı' kabul edilerek Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturması kapatılmıştı. Aynı zamanda 17 Aralık şüphelisi 4 bakan hakkındaki fezleke de davanın ek delil klasörlerinde yer alıyor.

İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davaya şikâyetçi Zarrab mazeret bildirmeksizin katılmazken, gazeteci Maman hazır bulundu. Eski Emniyet Müdürü İnce ise avukatı aracılığıyla mahkemeye rapor sunarak duruşmaya katılmadı. İkinci duruşması görülen davada İnce'nin avukatı Özcan Karakoç, yolsuzluk tapelerinin 17 Aralık'ta ‘hukuka aykırı' denerek dosyaya takipsizlik verildiğini, ancak bu davada delil kabul edildiğine dikkat çekti. Avukat Karakoç, yolsuzluk tapelerinin delil olma durumunun değerlendirilmesini istedi, ancak mahkemece henüz karara bağlanmadı.

ZARRAB, ÜZERİME ŞİRKET AÇTI, ‘BİZ DEVLETİN ADAMIYIZ' DEDİ

Duruşmada, 7 yıl boyunca Zarrab'ın yanında çalıştığını anlatan Gelgeç, şimdi ters düştükleri gerekçesiyle Zarrab'ın bunu inkâr ettiğini kaydetti. Gelgeç, 17 Aralık operasyonu sonrası Zarrab'ın kendisini aktif görevden aldığını ifade ederek, “2013'ten sonra, ‘Git kardeşim evine otur, aylık maaşını sana biz göndeririz' dedi. Ama 2015'ten sonra bana maaş vermemeye başladı. Çünkü benimle ters düştüğü için vermedi.” dedi. 2013-2015 yılları arasında başka bir işte de çalışmadığını söyleyen Gelgeç, şöyle devam etti: “Aylık 5 bin TL, 2000 dolar alıyordum. Sigortam falan yok. Paramı bankadan alıyordum. Benim üzerime şirket açtı, ‘Biz devletin adamıyız. Devletin açıklarını kapatıyoruz. Sen de bir yönden devletin adamısın. Sana bir şey olursa siyaseten her türlü seni kurtarırım. Siyasetin kurtaramadığı yerde ben seni paramla kurtarırım.' dedi.” Gelgeç, Reza Zarrab'ı satmadığını, asıl onun kendisini sattığını ifade etti.

Yolsuzluk haberi aracılığıyla Zarrab'a şantaj yapmakla suçlanan gazeteci Maman ise, “Ben bir muhabirim, haberi yayınlayıp veya yayınlamama gibi bir yetkim yok. Reza ise bütün kabineyi arkasına almış, ben ona nasıl şantaj yapayım ki?” diye konuştu.

Basına kara para trafiğini anlatmıştı

Adem Gelgeç daha önce Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda kara para tarafiğini anlatmıştı. Bir 1 yılda yurtdışına 18 milyar lira para çıkardıklarını anlatan Gelgeç, sevkiyattaki sıkıntıları bakanların çözdüğünü ifade etmişti. Gelgeç, “Türkiye'den altınlar Dubai'ye götürülüyor, orada bozdurularak İran'a gidiyordu. Bu paranın yüzde 4'ü siyasîlere, yüzde 4'ü Zarrab'a kalıyordu.” demişti. Dubai'ye her gün bir ton altın çıkardıklarını burada bozdurup İran'a taşıdıklarını anlatan Gelgeç, 2012-2013 arasında bu şekilde 200 ton altın sevk ettiklerini belirtti. Yaşadıklarını sıkıntıları bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler'in çözdüğünü belirten Karahan, Meclis araştırma komisyonuna her şeyi anlatacağını söylemişti.

    :

    :

    :

    :

    "Zarrab'ın Kuryesinden bomba açıklamalar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete