close

Soma’da kovulan madenciler davasını kazandı

Soma’da SMS’le kovulan madenciler tazminat davasını kazandı alınan bu karar diğer emekçiler için emsal niteliğinde olabilir.
301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki Eynez maden ocağında SMS’le tazminatsız işten atılan 2191 maden işçisinden 20’si için açılan dava işçilerin lehine sonuçlandı. Milliyet’ten Muhittin Akbel’in haberine göre madenciler, asıl işveren Türkiye Kömür İşletmeleri’den tazminat almaya hak kazandı.

İşe dönüş davası yerine tazminat davası

20 işçinin kazandığı bu dava, Yargıtay’ın da onaması halinde, tazminat alamadan işten çıkarılan diğer işçiler için de emsal olacak.

"YAKLAŞIK 250 DAVA VAR"

İşe dönüş davası yerine, tazminat davası açtıklarını söyleyen avukat Özcan Çiçek, “Başka avukat arkadaşların açtığı yaklaşık 250 dava var. Onlar muvazaa (hileli işlem) üzerinden açtı.

"USULSÜZ YAPILDIĞINI İFADE ETTİK"

Biz, esas işverenin Soma Kömür İşletmeleri değil, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) olduğu gerçeğinden yola çıkarak dosya hazırladık. Feshin, usulsüz yapıldığını iddia ettik. Feshi geçersiz kılarak tazminat ödenmesi gerektiği üzerinde durduk.”

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onaylarsa ocakta 10 yıldır çalışan ve işten atılan 20 işçi, 40’ar bin lira tazminat alacak.

Kaynak: Milliyet / Muhittin Akbel

Fotoğraf: Reuters

    :

    :

    :

    :

    "Soma’da kovulan madenciler davasını kazandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ