Türkiye Berkin'i polis Berkin vurduğu günü anıyor!

Gezi Parkı direnişinde polis tarafından vurularak öldürülen Berkin Elvan için anma törenleri düzenlenirken, polis de Gezi Parkı'ndaki müdahalelerini aratmayacak şekilde tavır sergiliyor...
Gezi Direnişi’nde, İstanbul Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken başına gaz fişeği isabet eden ve 269 yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra geçtiğimiz yıl 11 Mart'ta hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için ülkenin dört bir yanında anma etkinlikleri ve boykot eylemleri düzenleniyor.

Berkin’in mahallesi Okmeydanı’nda adeta hayat durdu. Mahalliler Berkin için düzenlenen boykota katılırken, esnaf ise Feriköy Mezarlığı’na yürüyüş öncesi kepenklerini kapattı.

Okmeydanı’nda Berkin’in vurulduğu yerde toplanarak Berkin'in defnedildiği Feriköy mezarlığına doğru yürüyüşe geçen kalabalığa polis saldırdı. Polis kitleye biber gazı ve tazyikli suyla saldırırken, yurttaşlar ara sokaklarda barikat kurdu.

Ankara'da ise polis Konur sokakta Liseli Genç Umut'un düzenlediği eylemine saldırdı, liseli öğrencileri gözaltına aldı. ÇHD Ankara Şubesi gözaltındaki 18 yaşaltındaki direnişçilerin adliyeye sevk edildiğini duyurdu.



GEZİ'DE GÖZALTILAR, LİSE ÖĞRENCİLERİNE SALDIRI


İstanbul’da ise polis sabah saatlerinden itibaren tüm eylemleri bastırmaya başladı. Gezi Parkı’nın girişindeki merdivenlerde pankart açmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik bir grubu polis dağıttı. Gruptaki yurttaşlar yaka paça gözaltına alındı.

Berkin için ülkenin dört bir tarafındaki okullarda ise öğrenciler dersleri boykot ediyor. Kimi üniversiteler de boykota katıldı. İTÜ'nün Maslak yerleşkesinde öğrenciler yürüyüş düzenledi. Ankara Üniversitesi’nin Cebeci kampüsünde bulunan Siyasal Bilimler Fakültesi’nde de boykot çağrısında bulunuldu. Çekmeköy’de ise sabah saatlerinde Çok Programlı TOKİ Lisesi önünde toplanarak Berkin’i anan öğrenci grubuna polis, biber gazı ve TOMA’yla saldırdı. 



Ankara Tuzluçayır’da da toplanan liseli öğrencilere polis saldırıda bulundu, iki öğrenci gözaltına alındı.Başkent'in kalbi Kızılay’da bulunan Güven Park'ta ise dört öğrenci Berkin’in fotoğrafları ve ellerinde ekmeklerle oturma eylemi yaptı. Öğle saatlerinde parkta toplanan grupta da Berkin için kitap okuma eylemi düzenledi. 

Kaynak: www.birgun.net

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye Berkin'i polis Berkin vurduğu günü anıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ