close

Plan Bütçe Komisyonu'nda 'Torba' kavgası!

Meclis'te Torba Yasa görüşmeleri sert tartışmalarla başladı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

YALANCININ...


Öğretmen atamalarının da içinde olduğu yeni torba kanun görüşmeleri, sert başladı. Günlerdir İç Güvenlik Paketi görüşmeleri nedeniyle sabahlayan ve iş yükü nedeniyle gergin olan vekiller, komisyon toplantısında  sinir  harbi yaşadı. 

Önce AKP'li Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile MHP'li Mehmet Günal arasında, Genel Kurul'daki kavgalı görüşmelerde Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın eline kimin vurduğu tartışması yaşandı. Bilgiç'in, Günal'ı suçlaması üzerine Mehmet Günal, ”Yalancının... Yalancının..." diye bağırdı. 

"GÖRÜNTÜSÜNÜ BULUN, SABAH İSTİFA EDERİM"

"Ben kadına dokunmadım" diyen Günal, "Sayın Bilgiç, yalan yanlış şeyler anlatıyor. Sabah dört buçuk olmuştu, ara verin, saat 10:00’da grup toplantımız var dedik. İtiraz ettik...  Evet ses çıkardık, tepki gösterdik ama  kimseye elimiz değmedi. Yalan!" diye konuştu. 

Söz konusu görüntülerin izlenmesini isteyen Mehmet Günal, "eğer görüntülerde öyle bir şey varsa, yarın istifa dilekçemi veriyorum" sözleriyle kendisini savundu. 

KAPLAN, BAŞKANLIK DİVANI'NA YÜRÜDÜ...

Bir başka tartışma ise HDP'li Hasip Kaplan ile Komisyon Başkanı AKP'li Recai Berber arasında yaşandı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin konuşmasından sonra Hasip Kaplan'a söz vermeyen ve "Zozani  konuştu zaten" diyen Berber'e sinirlenen Kaplan, birden ayağa fırladı. 

"Benimle böyle konuşamazsın Başkan! Özür dile Başkan!  Ne demek 'senin yerine Zozani konuşur!' diyerek kürsünün önüne doğru yürüyen Kaplan, kameraların önünde olması nedeniyle Berber'e fazla  yaklaşamadı. Ancak gerginliğin daha da büyümemesi için toplantıya ara verildi. 

EN ÇOK SEÇİM YAYINLARINI ETKİLEYECEK RTÜK MADDESİ ELEŞTİRİLDİ

Bu arada 33 maddelik torba yasanın en çok RTÜK'le ilgili maddesi eleştirildi. Muhalefet tarafından,  Yüksek Seçim Kurulu'nun yetkilerini gasp ettiği öne sürülen maddenin özel televizyonların seçim döneminde de yanlı yayın yapmasına olanak sağlayacağı iddia edildi.

"ÖĞRETMEN ATAMALARI KANDIRMACASI VAR"

Torba teklifteki öğretmen atamalarına ilişkin maddenin de kamuoyunu yanıltmak amaçlı olduğunu belirten muhalefet milletvekilleri açıklandığı gibi 45 bin öğretmeninin Ağustos ayında atanmayacağını vurguladı.

Meclis'e zaten öğretmen atamaları için gönderilen bir tasarı olduğunu söyleyen vekiller, "şimdi bu teklifteki ilgili madde ile öğretmenlerin atanması yıl geneline yayılacak. Aralık ayına kadar süreç uzayacak. 45 bin öğretmen hemen atanacakmış gibi kamuoyunu yanıltıyorlar" uyarısı yaptı. 

30 SANİYE ÇALIŞIP YİNE ARA VERDİ

Gerilim nedeniyle verilen aranın ardından toplantıyı açan Başkan'a, muhalefet  "çoğunluk yok" diye itiraz edince, ikinci kez ara verilmek zorunda kalındı. 


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Plan Bütçe Komisyonu'nda 'Torba' kavgası!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ