'TSK'da her rütbede güvensizlik var'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser, güven sorununa dikkat çekti.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser, terörle mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin; en üst rütbelisinden en alt rütbelisine kadar güven sorunu yaşadığını söyledi.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, terörle mücadele eden askeri birliklerin halen hiçbir yetkisinin olmadığını, çözüm sürecinde yapılan hazırlıkların engellenmemesinin moralleri bozduğunu söyleyen Keser, “Yetkisizlikten, eli kolu bağlanmış olmaktan, yönetimin kendilerine yeterince sahip çıkmamasından ciddi bir moral bozukluğu var” dedi. Örgütün bölgede yaptığı silahlanma ve tahkimatın eldeki teknik olanaklarla görülmemesinin olanaksız olduğunu belirten Keser, “Niye müdahale edilmedi? Neden bunca asker, polis şehit olduktan sonra konuşur hale geldik” sorularını gündeme getirdi. Yakın geçmişte yaşanan Ergenekon ve Balyoz yargılamalarına değinen Keser, “Silahlı kuvvetler geçmişte olduğu gibi risk alarak savaşabilir. Fakat hiç kimse Mustafa Muğlalı psikolojisi yaşamak istemiyor. Yakın geçmişteki isimli davalar buna örnek. Burada en tepeden en alta kadar ciddi bir güvensizlik var. Resmi görevleri nedeniyle insanların bunu dillendirmediğini düşünüyorum. Ama TSK’nin dokularını, işleyişini, kültürünü bilen insanlar olarak bunu çok net ifade edebiliriz” diye konuştu.

Güvenlik mensuplarının “şehit- gazi” statüsüne alınma işlemlerinin de en çok moral bozan konuların başında geldiğini belirten Keser, “Diyarbakır’da eşinin yanında şehit edilen Necdet Aydoğdu, görev başında olmadığı gerekçesiyle şehit sayılmadı. Bu insanlar kişisel husumet nedeniyle öldürülmüyor. Özellikle son dönemde gazilere siyasi koltuk değnekliği yaptırılmaya çalışılıyor. Gazilerimiz bundan çok rahatsız. TBMM’nin şehitlik, gazilik tanımlarını yeniden yapması şart” dedi.

DAVUTOĞLU UNUTTU

Keser, Gaziler Günü nedeniyle TSK Rehabilitasyon Merkezi’i ziyaret ettiklerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na oluşan tepkinin serzenişlerini dinlediklerini dile getirdi. Keser, “Sayın Başbakanın eşi taburcu olmadan önce tedavi olan Mutlu Kaya’yı ziyaret etmiş. Ancak gazilerle ilgilenmemiş. Gaziler, ‘Mutlu Kaya kadar bize değer vermediler’ diye serzenişte bulundular” bilgisini verdi.

Terörle mücadele için yeniden alana çıkarılan silahlı kuvvetlerin “teröristin kendisini hedef almak için ne yaptığı konusunda kör ve sağır” olduğunu belirten Keser, “Şu anda dünyada elektronik ordusu olmayan tek ordu TSK’dir. Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı iki yıl evvel MİT’e devredildi. Eli, kolu, ayakları bağlanmış, kulakları tıkanmış, üstüne, git savaş deniyor. Yani sana saldırmak için hazırlanan örgütün, nasıl, ne zaman saldıracağı konusunda hiçbir çalışma yapamıyorsun. Bu insanlardan nasıl moral motivasyon beklersin” dedi.

Kaynak: Sertaç Eş / cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "'TSK'da her rütbede güvensizlik var'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete