Zarrab'ın paravan şirketine o bankadan 21 milyon avro para transferi

ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan’a ait bir şirkete İran’daki devlet bankalarından Bank Mellat’ın 21 milyon avroya yakın para transferi yaptığı ortaya çıktı.
Zarrab’ın Türkiye’deki kuryesi olarak bilinen Adem Karahan’ın üstüne kayıtlı ‘paravan’ şirketlere Bank Mellat’tan yüklü miktarlarda para transferleri yapıldığı biliniyordu. Karahan, Sarraf’ın İran’a para trafiğini araştıran Müfettiş Mehmet Eryılmaz’a da Mayıs 2015’te para transferine dair bilgi vermişti. Bank Mellat’ın Sarraf’ın kuryesine ait şirkete 175 milyon 169 bin 350 lira ve 223 milyon 342 bin 784 avro havale yaptığı belirlenmişti.

Cumhuriyet’ten Ali Açar’ın haberine göre, Rıza Sarraf tarafından Adem Karahan adına kurdurulan şirketlerden İnci Kuyumculuk Sanayi ve Dış Ticaret LTD ŞTİ adına Bank Mellat’tan yapılan para transferleri de belgelendi. Buna göre, İnci Kuyumculuk Sanayi ve Dış Ticaret LTD ŞTİ’nin 2010 yılında  Aktif Bank’daki vadesiz Avro hesabına Ekim ve Aralık aylarında sekiz ayrı para girişi yapıldı.

Buna göre, şirkete bankanın Tahran ve İstanbul’daki şubelerinden toplamda 20 milyon 944 bin 500 Avro para yatırıldı.

GÜNDE 3-5 MİLYON DOLAR

Kurye Karahan, Müfettiş Eryılmaz’a verdiği bilgilerde, Sarraf’ın Khagani Abbasov ve Abdullah Happani’yle ilişkişini de detaylarıyla anlatmıştı.

Sarraf’ın Abbasov ile birlikte kendi üzerine kurdurduğu şirketin Denizbank’taki hesabına günlük 3-5 milyon dolar arasında para geldiğini anlatan Karahan, paraları Sarraf’a getirdiğini anlattı. Karahan, müfettişe verdiği ifadesinde üzerine kayıtlı gözüken Deniz ve Cihan Kıymetli Madenler gibi 5-6 kayıtlı şirket daha bulunduğunu kaydetmişti.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr / Ali Açar

    :

    :

    :

    :

    "Zarrab'ın paravan şirketine o bankadan 21 milyon avro para transferi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete