Engel’SİZ Sanat Ödülleri sahiplerini buldu…

Eranıl; “AkSarayınız’ın penceresinden Ülkemizin ve Ülkemizin engellisinin içinde bulunduğu sorunlar görünmüyor sanırım”
Yön Sanat Atölyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Engel’SİZ Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede “Yılın En İyi EngelSİZ Siyasetçisi” ödülünü alan CHP Engelliler Üst Kurulu üyesi Erman Eranıl çalışmalarının temel amaçlarının gözleri görmeyen, kulakları duymayan, engellilere elini uzatmayan siyasilerde bir farkındalık yaratabilmek olduğunu söyleyerek, “AkSarayınız’ın pençesinden Ülkemizin ve Ülkemizin engellisinin içinde bulunduğu sorunlar görünmüyor sanırım” dedi. 

Toplumda farkındalık yaratmak, engelli bireylerin toplumla kaynaşmasını ve ötekileştirilmemesini sağlamak amacıyla yola çıkan Yön Sanat Atölyesi, 5’inci yılının onuruna engellilerle, destek verenleri plaketle ödüllendirdi. 
Yenimahalle Belediyesi Meydan Tiyatro Salonu’nda düzenlenen gece engelli gençlerin muhteşem tiyatro performansıyla başladı. Ünlü Mizah Yazarı Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı Sınır adlı oyun özel bir gösterimle engelli gençler tarafından sahnelendi. Kara mizah öğeleriyle yüklü, savaş karşıtı oyunda, evlerinden, sevdiklerinden uzakta, silahların gölgesinde, ülkelerinin sınırını korumakla görevlendirilmiş iki komşu ülkenin askerleri arasında geçen bilinmezlikler engelli gençlerin parmak ısırtan performansıyla anlatıldı. 

-“Amacım siyasilerde bir farkındalık yaratabilmek”-

Gösterimin hemen ardından gece, ödül töreniyle devam etti. CHP Engelliler Üst Kurulu üyesi Erman Eranıl “Yılın En İyi EngelSİZ Siyasetçisi” ödülünü aldığı gece de yaptığı teşekkür konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Çıktığım bu yolda, siyasette engelleri kaldırmayı, kişiyi engeliyle değil, başarılarıyla görmeyi topluma anlatmaya çalıştım. Zorlu çalışmalarımda bana cesaret veren, yüreklendiren bu ödülü almaktan onur duyuyorum. Yalnız üzüldüğüm nokta, bu gece burada siyasileri görememek. Oysaki benim çalışmalarımın amaçlarından bir tanesi de gözleri görmeyen, kulakları duymayan, bizlere elini uzatmayan siyasilerde bir farkındalık yaratabilmek. Bugün burada görüyoruz ki biz bu farkındalığı hala yaratamamışız. Demek ki bu konuda daha fazla çalışmalıyız.”

-“Bizim engellerimiz bedenimizde iken ne yazık ki sizinki zihniyetinizde”-

Eranıl sözlerine şöyle devam etti; “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkında olmayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. AkSarayınız’ın pençesinden Ülkemizin ve Ülkemizin engellisinin içinde bulunduğu sorunlar görünmüyor sanırım. Ama şunu unutmayın sizin suni gündemleriniz engellilerin yaşadığı sorunları yani onların daimi gündemlerini örtmeye yetmez. Engelli yurttaşlarımız sizin sadaka kültürünüze gereken cevabı sandıkta verecektir. Sizin sadaka kültürünü sosyal politika diye isimlendirip evlerini hapsettiğiniz, aktif yaşamdan soyutladığınız engellilerde birer bireydir ve her türlü alanda başarıları ile toplumun parlayan yıldızlarıdır. Sizin duvarlar arkasına gizlemeye çalıştığınız engelliler bir gün olur sizin de sonunuz olarak bu ülkenin aydınlık yarınlarını şekillendirirler. Son sözde şunu söylemek isterim ki; Bizim engellerimiz bedenimizde iken ne yazık ki sizinki zihniyetinizde.” dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "Engel’SİZ Sanat Ödülleri sahiplerini buldu…" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ