Baransu davasında şok iddia

Gazeteci Mehmet ​Baransu’nun husumetli olduğu eski eşinin evinde, avukatlara haber verilmeden skandal bir arama yapıldı.
Emniyetten gelen telefonla aramadan haberdar olduklarını söyleyen avukat Emre Bayrak, “Savcı delil yaratmaya çalışıyor” dedi.

Balyoz belgeleriyle ilgili “devletin gizli belgelerini temin etmek” suçlamasından tutuklanan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu’yla ilgili skandal bir arama yapıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Mehmet Baransu’nun eski eşinin evine, şüpheli konumunda bulunan Baransu ve avukatı nezaret etmeden arama yapıldı.

CMK’da yer alan arama ve el koyma hükmüne aykırı olduğu belirtilen bu uygulamayla ilgili Baransu’nun avukatı Emre Bayrak, “Bu skandal kabul edilemez. Savcı delil yaratmaya çalışıyor” dedi.

ESKİ EŞİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI

Savcı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Baransu’nun husumetli olduğu eski eşi Esra Konur’un eviyle ilgili arama ve elkoyma kararı verildi. Polisler, Konur’un evine giderek arama yaptı. Polislerin bazı evraklara el koyduğu öğrenildi.

HABER VERİLMEYEN ARAMAYI REDDEDİYORUZ

Skandal bugün ortaya çıktı. Emniyet, Baransu’nun avukatlarını arayarak, delil torbasının açılması için kendilerine nezaret etmesini istedi. Avukatlar neye uğradıklarını şaşırdı.

Bunun üzerine polisler, Baransu’nun eski eşinin evinde arama yapıldığını ve bazı evraklara el konulduğunu söylediler. Avukatlar da, “Arama yapılırken nezaret etmemiz için haber verilmeyen, bilgimizin olmadığı delil torbasının açılışına katılmayı reddediyoruz” diyerek emniyete gitmedi.

SAVCI DELİL YARATMAYA ÇALIŞIYOR

İkinci aramayla ilgili Baransu’ya ve avukatlarına haber verilmemesine tepki gösteren avukatlardan Emre Bayrak, “Bu uygulama CMK’daki arama- el koyma maddesine kesinlikle aykırı. Arama sırasında bizim orada bulunmamız zorunluydu.

Bunun dışında, Baransu zaten eski eşiyle aralarında bir husumet var. Böyle bir aramayı kabul etmiyoruz. Emniyet daha sonra çıkıp, Baransu’ya ait olmayan bir dokümanla ilgili, ‘Bu delili evde buldum’ diyebilir.

Usulsüz aramayı bize mal etmeye çalışıyorlar. Bu aramada çıkan hiçbir şey soruşturmada delil olarak kullanılamaz. Burada yapılmak istenen şey çok açık. Savcı delil yaratmaya çalışıyor” dedi.

Kaynak: Aysun Yazıcı / Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Baransu davasında şok iddia" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ