Davutoğlu, Erdoğan'a sahip çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın özgürlüğünün sınırsız olmadığını savundu, Erdoğan'a arka çıktı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Ermenistan'ın saldırıları neticesinde şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum.

Bütün dünya bilmelidir ki, Türkiye, can Azerbaycanla omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir. Can Azerbaycan'ın kaybettiği her şehit bizimdir. Dağlık Karabağ da dahil olmak üzere Azerbaycan'ın tüm toprakları kurtulana kadar Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edeceğiz.

İnşallah gün gelecek can Azerbaycan kendi toprak bütünlüğü içerisinde bağımsızlık davasında muvaffak olacaktır.

SURİÇİ'Nİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Geçtiğimiz mübarek cuma gününü Sur'da geçirdik. Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonra 5. kutsal mekan olarak görünen Ulucami'de Cuma namazı kıldık, kardeşlerimizle hemhal ettik.

Hiçbir ön hazırlık olmadan binlerce Diyarbekirli kardeşlerimin Ulucami önünde toplanmasında duygularımı tarif edemem. Önceden hiç planlanmamış ama meydanın hınca hınç dolduğu bir miting yapmak durumunda kaldık. Herbir Diyarbekirliye, her bir vatandaşımıza sahip çıkacağız.

Yıkılananın yerine çok daha güzelinin yapılacağının müjdesini vermeye gittik. Bugün doğu ve güneydoğuda insanlarımız terör örgütüne destek olmayacaklarını net bir şekilde ortaya koymuştur. Teröre karşı dimdik duruş sergileyen vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Terör destekçisi siyasetçilere 'Siz acıdan besleniyorsunuz' diyen vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

"Başbakan Diyarbakır'a geliyor, kepenk kapatın" diyen terör örgütüne, Diyarbekir halkı "Başbakan Ankara'dan geliyor, ona bağrımızı açarız" dedi. 
Sur bizim yüreğimizdir. Diyarbekir'e havadan baktığınızda Diyarbekir surları bir yürek gibi inşa edilmiştir. Sur da, Diyarbekir de kıyamete kadar bu aziz vatanın ayrılmaz parçasıdır.

Zannettiler ki korkarız, çekiniriz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz asla korkmadık, korkmayacağız.

SUR'DA 3 ÖNCELİĞİMİZ VAR

Birinci önceliğimiz Sur'daki vatandaşlarımız ev sahibi yapmak, ikinci önceliğimiz Sur'un tarihi dokusunu koruyarak yeniden imar etmektir. Üçüncüsü ise ticaret erbabının ticaretini canlandırmaktır. Çarşı kültürü özenle korunacak ve Diyarbakır mimarisine uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek.

YILLARDIR HAYALİ KURULAN SEFERLER BAŞLIYOR

10 Nisan'da Diyarbakır Havalimanı'ndan Erbil'e ve Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı'na uçak seferleri başlayacak. Uçak her uçak dış Türklere de dış Kürtlere de Diyarbakır'dan selam götürecek.

Diyarbekir ziyaretinden iki kesimin çok açık şekilde rahatsız olduğunu gördük. Birisi terör örgütü. Diğeri de terör örgütünün siyasi kanadı. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.

10 Nisan'da Diyarbakır Havaalanı'ndan Erbil'e, 1 Mayıs'tan itibaren de Kıbrıs'tan uçuş başlatıyoruz. Biz tarihimizin bize yüklediği sorumluluklardan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz.

AK Parti iktidara geldiği günden beri, Türkiye'nin terör belasından kurtulması için çaba harcıyor. Biz milletimiz için varız, şartlar ne ise yapmaktan çekinmez, fedakarlık üstlenmekten kaçınmayız.

"ASALA" DEDİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyaretinde yaşananlar Türkiye karşı örgütlerin biraraya nasıl geldiğini gösterdi. Seyahat PKK'lı hainlerin, paralel hainlerin, ASALA hainlerin, ulusalcı hainlerin nasıl bir araya geldiklerini gösterdi. Terör paçavrası altında eylem yapan paralel çetesinin eylemlerini hepiniz gördünüz. Birileri paralel yapının üstünü örtmeye çalıştı. Birileri teröre destek sağlayan paralel yapının üstüne gittik, gideceğiz.

Geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir adım daha attık. Gevşekliğe müsamaha göstermeyecek koordinasyonu hayata geçirdik. Bizim için paralel yapı ile terör örgütü arasında bir fark yoktur. Devleti ele geçirmeye çalışan bu örgütle, PKK'ya karşı yürütülen mücadele gibi kararlılıkla sürdürülecektir.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRSIZ DEĞİLDİR

Basın özgürülüğü sınırsız değildir
Kimse Cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz, oynatmayız.
Ona yönelen her hakarete iki misliyle karşılık veririz.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu, Erdoğan'a sahip çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete