HDP’li Vekil Sarıyıldız: ‘Cudi bilerek yakıldı’

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cudi dağının özel bir santral için yakıldığını ifade etti.
HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cudi Dağında askerin bilinçli yangın çıkardığını belirterek, “Bölgede özel sektöre ait bir santral var. Bu santral yakın olarak kömür kullanıyor. Giderek büyüyen santralin yakıt ihtiyacının giderilmesi için yeni ocaklar açılmak isteniyor.

DEVLET NEDEN YANGINA MÜDAHALE ETMİYOR

Ormanlık alanda ocak kuramayacakları için, bölgenin ağaçlardan arındırılması gerekiyordu. Sanki burasını ocağa uygun hale getirdiler” iddiasında bulundu. Şırnak’ın Cudi dağı günlerdir yanıyor. Askerin attığı havan mermilerinin patlaması sonucu çıkan yangına yöre halkı ve Silopi belediyesine ait itfaiye araçları müdahale etti. Bölgede bulunan HDP’li milletvekillerinin ‘devlet neden yangına müdahale etmiyor’ sorusuna cevap bulunmazken, dördüncü günün sonunda gönüller ve köylüler yangını söndürmeyi başardı.

HAVANLARIN PATLAMSINDAN SONRA YANGIN BAŞLIYOR

Yangının çıktığı ilk günden bu yana bölgede bulunan Sarıyıldız, yangının bilinçli bir şekilde çıkarıldığını belirten Faysal Sarıyıldız, “Yangın, Cudi dağının eteğinde olan Herebol köyünün yakınında bulunan Çalıkuyu Hudut Taburu’nun attığı havan ve aydınlatmalarla çıkarıldı. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, 4 gün önce, taburdan köyün kuzey ve güneyindeki ormanlık alana önce birer aydınlatma atıyor, daha sonra bu noktalara havan atışı yapıyor. Havanların patlamasından sonra yangın başlıyor. İki ayrı noktaya bu şekilde atış yapılması, yangın başladıktan sonra askerin müdahale etmemesi, akıllara yangını bilerek çıkardığı olasılığını getiriyor” dedi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ HER NE HİKMETSE TELEFONA ÇIKMIYOR

Bilinçli çıkarılan yangına devletin müdahale etmediğini belirten Sarıyıldız, “Yangını çıkaran tabur sessizce yangını izliyor. Valilik ve AFAD ile defalarca görüşme girişimimiz oldu. Özellikle Şırnak Valiliği, her ne hikmetse önemli olaylarda bir türlü telefonumuza çıkmıyor. Yangının çıktığı alanın yakınında bir baraj bulunuyor. Helikopter bu barajdan su alarak müdahale edebilirdi. Ama müdahale etmedi. DSİ’den tutun, diğer Devlet kurumlarına kadar, kimse yangını söndürme girişiminde bulunmadı” ifadelerini kullandı

Kaynak: Taraf / Remzi Budancir

    :

    :

    :

    :

    "HDP’li Vekil Sarıyıldız: ‘Cudi bilerek yakıldı’" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete