Meclis’te ‘yaratıcı tasarruf' önlemleri!

Yolsuzlukların aklandığı Meclis’te tuvalet kağıtları ve peçetelerin klozetlere atılmaması ile sudan, biten tonerlerin sallanarak kullanılması ile kırtasiye harcamalarından tasarruf edildiği açıklandı.
Ülke tarihinin en büyük yolsuzluk skandalına bulaşan eski bakanları Yüce Divan’a göndermeyen, makam araçları ve vekil maaşları nedeniyle sıkça eleştirilen Meclis, tasarruf konusundaki “hassasiyetini’’ açıkladı.

Meclis’in tasarruf ilkelerine uyularak yönetildiğini iddia eden TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut’un açıkladığı tasarruf önlemleri arasında “klozetlere atılmayan tuvalet kağıtları ile biten tonerlerin sallanarak kullanılması’’ uygulamaları dikkat çekti.

Yakut, bir soru önergesine verdiği yanıtta, TBMM idari teşkilatının kaynakların ekonomik ve verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla kurallar belirlediğini ve bunlara da titizlikle uyulduğunu söyledi.

BEDELSİZ UÇAK BİLETİ

Yakut önlemleri örneklerken, “Tutanak Dergisi’nin günde iki kez yerine bir kez basılması, dijital baskıya geçilmesi, kağıtların iki yüzünün kullanılması, uçak biletlerinin alımında indirim sağlanması ve ücretsiz bilet hakkı elde edilmesi, geri dönüşüm kutuları kullanılması, büyük ölçekli yazıcılarla toner masrafının azalması, tuvalet kağıdı, peçete gibi atıkların, klozet ve tuvaletlere atılmaması ile fazla su harcanmasının önüne geçilmesini’’ sıraladı.

Kırtasiyeden tasarruf için de “malzemelerin şahsi amaçlarla kullanılmaması, tek yüzü kullanılmış kağıtların atılmaması, şahsi amaçlı hediye, eşantiyon işlerinin yapılmaması, renkli çıktı alınmaması istendi. Ayrıca, “Yazıcılarda ‘Toneri değiştirin’ ikazı görüldüğünde, toner yerinden çıkarılıp dikkatli bir şekilde sallanarak tekrar yerine takılmalı bu suretle daha fazla yararlanılmalıdır’’ denildi.

Yakut, enerji tasarrufu amacıyla verimsiz aydınlatma elemanlarının değiştirilmesi, led kullanılması, taş ocakların elektrikli ısıtıcılar ile değiştirilmesi, su sebillerinin bilinçli kullanılmasının sağlanması”nın öngörüldüğünü bildirdi. Isı merkezi otomasyon sisteminin yenilenmesi faaliyetlerine başlandığını bunun 5 yıl sürmesinin planlandığını bildiren Yakut, sonuçta 400 bin TL’lik tasarrufun hedeflendiğini belirtti.

DİJİTAL BASKI 54 BİN TL

Yakut’un yaklaşık 15 milyon TL’lik bütçesi olan TBMM’de alınan önlemler ile sağlanan tasarrufa ilişkin açıkladığı rakamlar ise şöyle: Tutanak Dergisi’nin bir kez basılması ile 27 bin 938 TL, Dijital baskı ile 54 bin 120 TL, Kağıtların arka yüzleri de kullanılarak 400 TL, Uçak biletlerinde yüzde 3 ila 7 indirim, 23 bin 522 TL’lik ücretsiz bilet hakkı.’’

Kaynak: BirGün / Nurcan Gökdemir

    :

    :

    :

    :

    "Meclis’te ‘yaratıcı tasarruf' önlemleri!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete