İSPARK ile valeler beraber mi çalışıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Belediye, değnekçilere göz yumuyor” dedi
İstanbul’daki otopark sıkıntısı ve valelerin neden olduğu olaylar sürücüleri çileden çıkarıyor. Aracınız, valeye vermediğiniz ya da İSPARK’a bırakmadığınız sürece çekiliyor. Sarıyer’de ortaya çıkan durum ise akıllara, “İSPARK ile valeler işbirliği mi yapıyor?” sorusunu getiriyor. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi CHP’li Nadir Ataman’ın yaşadıklarıyla İstanbul’da vale skandalı.


Aracınızı İSPARK’a bırakınca bu fişi alıyorsunuz.

ANAHTARI ALIP FİŞ VERİYOR

Sarıyer İlçesi’nde 2008’e kadar konserlerin yapıldığı ancak bu yıl içine mescit inşa edilen Rumelihisarı Açıkhava Tiyatrosu’nun otoparkı İBB’ye ait İstanbul Otopark İşletmeleri’ne (İSPARK) bağlı. İSPARK’ın işlettiği Hisar Otoparkı’nda kuruma ait bir kulübe ve yetkili bulunuyor. Ancak İSPARK görevlisinin yanında bir de ‘vale’ yazılı yelek giyen kişiler bekliyor ve Hisar’a gelen otomobillerin anahtarlarını teslim alıyor. Otopark ücretlerini de valeler alıyor. Valelere araçlarını teslim edenlere “Hisar Valet Parking” yazılı otopark fişi de teslim ediliyor.

Hisar’da hem İSPARK görevlisinin hem de çok sayıda valenin bir arada olmasının hukuk dışı olduğunu söyleyen İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, valelerin Hisara gelenlerden fazla ücret aldığını belirtti. Kendisinin de aynı yerde aracını İSPARK’a teslim ettikten 15 dakika sonra valelere 30 TL ödediğini anlatan Ataman, konuyu hafta başında İBB Meclisi’ne taşıyacağını anlattı.


TOPBAŞ BUNU GÖRMÜYOR MU?

Konuyla ilgili soru önergesi hazırlayan Ataman, “İSPARK değnekçiliği ortadan kaldırmak için kurulmadı mı? Ama bu durumda İSPARK değnekçiliğe göz yumuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Kadir Topbaş bu değnekçileri görmüyor mu? İSPARK değnekçilere teslim mi oldu? İstanbul’u değnekçilere mi teslim ettiniz? 15 dakikada 30 TL alan valeler 2 saat kalan araçlardan ne kadar alıyor? İSPARK adı altında alınan paralar değnekçilere mi gidiyor?” sorularına yanıt istedi.



İSPARK ANAHTARLARI TOPLAMIYOR

İSPARK’a aracınızı bıraktığınızda sizden anahtar alınmıyor. Ancak Hisar’daki otoparkta valeler devreye giriyor. Her aracın anahtarı İSPARK kulübesine bırakılıyor.

Kaynak: Sözcü / Hande Zeyrek

    :

    :

    :

    :

    "İSPARK ile valeler beraber mi çalışıyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete