İmamın yolsuzluğu müezzini sürdürdü!

Camii cemaatinden usulsüz şekilde para toplayan imamı şikayet eden müezzin sürüldü.
Emre Erciş/ Karşı Gazetesi


Samsun Alaçam'daki Şadi Bey Camii müezzini Adem Şahin, cemaatten usulsüz para toplayıp cebine indiren imam Senai Sert'i şikayet edince hayatı değişti. Şahin Karaman'a sürülürken, hırsızlığa şahit olan temizlik görevlisi de işten atıldı.

Samsun'un  Alaçam İlçesi'ndeki Şadi Bey Cümii'nde görevli din adamı, imamın yolsuzluk yapmasını şikayet edince sürüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda memur olarak görev yapan müezzin Adem Şahin, Merkez Şadi Bey Camii imamı Senai Sert'in resmi onaylı yazı olmaksızın cemaatten sürekli yardım parası toplandığını gördü. Şahin, Sert'in bu paraların ulaşması gereken yerlere ulaştırılmadığını ise tutanaklarla tespit etti. İnancı gereği bu yolsuzluğu kabullenemeyen Şahin, olaya şahit olan temizlik görevlisi Aslan Demircan ile birlikte imam Adem Şahin hakkında  Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulundu.

İMAMLA ORTAKLIKLA SUÇLANDI

BİMER'in Samsun İl Müftülüğü'ne sevk ettiği şiktayetle ilgili Alaaddin Kırbıyık soruşturma yapılmak üzere görevlendirildi. Müezzin Şahin, olayı Kırbıyık'a anlatırken, "Hayırdır, imam ile paraları paylaşma noktasında ortaklığınız bozuldu da ondan mı şikayetçi oldun?" sorusu üzerine şok yaşadı. Bu soruşturmadan bir sonuç alınamayacağını düşünen Şahin, konuyu kaymakamlığa iletti.
TOP YENİDEN BAŞBAKANLIK'TA
Kaymakamlık, şikayeti Başbakanlık'a yeniden gönderdi. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı Muhammed Taylan'ı müfettiş olarak görevlendirdi. Taylan, Mayıs 2013'te tekrar müezzin Şahin ile temizlik görevlisi Demircan'ın ifadelerine başvurdu. İfadelerin verildiği tarihten bu güne soruşturmada hiçbir gelişme yaşanmadı.

AYAĞINIZI DENK ALIN

Yolsuzluk olayına şahit olarak ortaya atan müezzin, Karaman'ın Ermenek ilçesine sürüldü. Temizlik işçisi Aslan Demircan'ın ise işine ise son verildi. Şikayet dilekçesinin ardından psikolojik baskılara maruz kaldığını beliren Şahin, "İlçe müftüsü Ali Toprak ve imam Senai Sert bana ve temizlik görevlisi arkadaşa 'Ayağınızı denk alın. Geleceğiniz iki dudağımız arasında' diyerek tehdit ettiler. Ancak ben Müslümanım ve inancım bana harama el uzatmamayı emrediyor. Mesele kamu ve vicdan meselesidir. Unutmamak lazım ki cennet ile müjdelenen sahabe Ebu Zer El Gıffari'de Rebeze çölüne sürülmüştü. Bu benim için ceza değil mükafattır" ifadelerini kullandı. 

'MÜFETTİŞLER GEREKENİ YAPTI'

Telefonla görüştüğümüz Alaçam Müftüsü Ali Toprak da, şikayetle ilgili gerekenleri müfettişlerin yaptığını savundu. Temizlik işçisi Aslan Demircan için ise Toprak, "İşten atılma değil, sözleşmesi bitti. Valilik, sözleşmesini yenilemedi" savunmasında bulundu.



    :

    :

    :

    :

    " İmamın yolsuzluğu müezzini sürdürdü!" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ