İstanbul’da okullar tatil mi?

İstanbul Valiliği henüz bir açıklama yapmadı. Öğrenci ve veliler tepkili.
Şu sıralar tüm öğrenciler, İstanbul’da okullar tatil edildi mi, Ankara’da okul tatili oldu mu, İzmir’de okul tatil edilecek mi sorularının cevabını arıyor. Birçok ilde valilikler tarafından okullar tatil edilirken henüz İstanbul Valiliği’nden bir açıklama gelmedi. Kent genelinde fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken valilikten her hangi bir açıklama yapalmaması İstanbulluları isyan ettirdi. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren öğrenci veliler İstanbul Valisi Vasip Şahin’in tutumunu eleştirdi.

İşte tüm yurtta tatil edilen okulların il ve ilçe olarak listesi.
Bolu Valiliği, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurumlarında görevli engelli ve hamilelerin bugün ve yarın idari izinli sayılmalarına karar verdi. Ayrıca özel eğitim alan bütün öğrencilere bu hafta okullar tatil edildi.

Kastamonu:

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, ilde süren kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği yerleşim birilerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar’da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

Bursa:

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’te kar sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Keles Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı sebebiyle kaymakamlığımızca ilçe merkezi ve köylerdeki bütün okullarda 30.12.2014 tarihinde eğitime bir gün ara verilmiştir” denildi.

Eskişehir:

Eskişehir’de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir’deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi:

“Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00′den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.”

Çanakkale
Çanakkale’de okullar iki gün tatil edildi.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Kaymakamlarımızdan gelen şifa-i bilgilerden, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre kuvvetli kar yağışı ve fırtına beklentisi belirtildiğinden dolayı, İli merkezi ve İlçelerinde bulunan ilkokul ve orta okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için okullar bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edilmiştir” denildi.

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul’da okullar tatil mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ