"Bu dersin çocukları alkole yönlendirme riski olabilir"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gündemdeki son tartışmalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.


Bakan Avcı, "Turizm meslek lisesi öğrencilerinin içki servisi sunumu" ile ilgili soruya "Bu konu yarın oylanacak. Bu ders verilecekse yasal düzenleme yapılmalı" yanıtını verdi.

Bakan Avcı'nın açıklamalarından satır başları:

4 temel konuda şura yapıyoruz, yüzlerce değişiklik talebi geliyor; demek ki toplumsal bir talep var. Milli Eğitim şurasının gündemi sansasyonel tartışmalarla bulandırılmaya çalışıldı. Şurada alınan kararlar tavsiye kararıdır.

Her aile bir şekilde Milli Eğitim ile irtibatta, Türkiye'nin en büyük kamu kuruluşuyuz. Okul güvenliği, öğretmen-yönetici niteliğinin artırılması, ders çizelgeleri konusunu belirledik.

TURİZM LİSELERİNDE İÇKİ SUNUMU DERSİNİN KALDIRILMASI

Buradaki endişe şu; Çocuklar, özellikle otelcilik meslek okullarında okuyan çocuklar genç yaşta, 15-16 yaşlarında bu dersler vesilesiyle alkolle tanışırlarsa, alkole eğilim duymaya başlarlarsa risk olur gibi bir endişeyle böyle teklif getiriliyor. Burada alınan tavsiye kararları ayrıca muhtemelen bizim ayrı ayrı çalıştaylarda daha dar bir çevrede konunun pedagojik, sosyal, ekonomik yönden tartışılması gereken boyutlarını konuşacağımız çalıştaylarda elden geçiririz. Dersin çocukları alkole yönlendirme riski olabilir. Bu konu yarın Genel Kurul'da oylanacak. Bu ders verilecekse yasal düzenleme yapılmalı.

OSMANLICA ZORUNLU DERS OLACAK MI?

Benim tercihim seçmeli ders olmasından yana.

KARMA EĞİTİM TARTIŞMASI

Karma eğitim zaten zorunlu değil.

İLKOKULDA DİN DERSİ

Lise ve ortaokullardaki zorunlu din dersi tartışma konusuyken bunu ilkokula indirmek bana doğru gelmiyor. 1. 2. ve 3. sınıfta zorunlu olması bana doğru gelmiyor.

OCAKTA 2015'TE ÖĞRETMEN ATAMASI

En çok hangi branşlarda ihtiyaç olduğunu açıkladık, öğretmen adaylarımız bu listeleri biliyorlar. Adil olmaya gayret ediyoruz.







    :

    :

    :

    :

    ""Bu dersin çocukları alkole yönlendirme riski olabilir"" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ