Milli Eğitim Bakanı Avcı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Avcı, okullarda ibadetin zorunlu olmadığını ancak ihtiyaç olan okullarda gün ışığı gören ortamlarda ibadethane açılabileceğini vurgulayarak, "Okullarda bulunan ibadethanelerin bodrumlarda veya uygunsuz olan yerlerde olanları vardı. Onunla ilgili İhtiyaç olan okullarda yönetmeliğimizde gün ışığı alabilen yerlerde açılması gerektiğini vurguladık. İbadet etmek zorunlu değil" diye konuştu.
'İSTİHDAM GARANTİLİ OKULLAR'
Avcı, mesleki ve teknik eğitim veren okullarda önümüzdeki yıllarda köklü değişikliklerin yapılacağını bu okulların daha çok rağbet göreceğini, istihdam garantili okullar olacağını belirtti.
'KİMSEYİ İSTEMEDİĞİ OKULDA ZORLA TUTMUYORUZ'
Avcı, TEOG'da son gelinen noktaya ilişkin "En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Basında yer alan istemeden şu okula bu okula yerleştirenleri araştırdık. Basında yer alanların hepsi özel okula gidecekleri için, kayıtlarını yaptırdılar. Kimseyi istemediği bir okulda zorla tutmuyoruz. Buna hakkımız yok. Nakil süreçleri devam ediyor. Önemli olan, 9'ncu sınıfta olup da başka bir okula nakil talebinde bulunanların bu hafta devamsızlığı sayılmayacak. Ama yine de o okulda mı bu okulda mı karar verememiş olabilir, üç gün o taraftan bakayım diye düşünmüş olabilir" diye konuştu.
ANNE VEYA BABA MESLEĞİNİ SÜRDÜREBİLME ÖNCELİĞİ
Avcı, "Bölüm seçerken 9'ncu sınıftan sonra 10'ncu 11'nci sınıfta, öğrencinin aile işletmesi varsa, mesela mekatronik alanında çalışan bir aile işletme sahibiyse, orayı seçen öğrenciye bölüm seçerken öncelik veriyoruz. Bölüm seçimi esnasında, benim babam mobilyacı mobilya bölümüne gitmek istiyorum derse öncelik tanıyoruz. Anne veya baba mesleğini sürdürebilsinler diye. Veya anneden ve babadan o mesleğe aşinalık olduğunu varsayarak, öyle bir kolaylık sağladık" açıklamasında bulundu.
'40 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK'
Avcı, "Önümüzdeki cuma günü 40 bin öğretmen atamasını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.