Ali İsmail'le girdiği sokakta dayak yiyen Doğukan Bilir için utanılacak karar

Eskişehir'de Gezi direnişi sırasında Doğukan Bilir adlı genci cop ve odunlarla döven kişilere 'yaralama' suçundan 3 bin TL para cezası verildi.
Doğukan Bilir adlı genci cop ve odunlarla döven iki polis hakkındaki hükmün açıklanması da ertelendi. 'Meşe odunlu sivil' saldırgan ise cezayı 'taksitle' ödeyecek.

Eskişehir’deki Doğukan Bilir adlı gencin Ali İsmail Korkmaz’la beraber girdiği sokakta, aynı polislerce dövülmesine ilişkin dava sonuçlandı:

Bilir’e coplarla vuran polis Şaban Gökpunar ve Selçuk Bal ile meşe odunuyla vuran Serkan Kavak hakkında 'yaralama’ suçundan 3’er bin TL ceza verildi. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; haklarında hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verilen iki polis, ceza almaktan kurtuldu. ‘Meşe odunlu saldırgan’ Kavak ise bir yıl boyunca ayda 250 TL ödeyerek, cezasını çekmiş olacak.

ALİ İSMAİL'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SOKAKTAYDI

Bilir, yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz ve bir gençle birlikte Sanayi Sokak’a girmişti. Beşik Otel’in bulunduğu yönden Harman Ekmek Fırını’na doğru koşan Bilir’in iki polis memuru ve bir sivil tarafından dövüldüğü anlar güvenlik kameralarına yansımıştı. Bilir’i Ali İsmail Korkmaz’la aynı dakikalarda ve aynı sokakta döven üç polis ve bir sivil hakkında 'basit yaralama' iddiasıyla Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mahkeme ilk duruşmada, Bilir’e yönelik eylemin işkence kapsamına girebileceğini ifade ederek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti. Fakat Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçe belirtmeden görevsizlik kararını kaldırmış ve dosyayı 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri göndermişti.

AYDA 250 TL TAKSİTLE DAYAK

Bu davanın son duruşması dün görüldü. Mahkeme, Bilir'i döven polisler Hüseyin Engin, Selçuk Bal ve Şaban Gökpunar ile Gezi direnişi sırasında elindeki sopa ile görüntülendiği için "meşeli saldırgan" olarak bilinen Serkan Kavak'ı yaralama suçundan mahkum etti. Mahkeme, sanık polislere verdiği 3 bin TL para cezasını "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kapsamında erteledi. Kavak'a verilen 3 bin TL ceza ise daha önce hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş olmasına rağmen suç işlemesi nedeniyle ertelenmedi. Mahkeme, Kavak'ın cezasını 12 eşit taksit ödemesine karar verdi. Buna göre Kavak bir yıl boyunca her ay 250 TL ödeyerek cezasını çekmiş olacak.




    :

    :

    :

    :

    "Ali İsmail'le girdiği sokakta dayak yiyen Doğukan Bilir için utanılacak karar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete