Cihangir’de sopalı grup tedirginliği!

Cihangir sakinleri son birkaç aydır ellerinde tabanca ve sopalar bulunan 40-50 kişilik grubun sözlü tacizine uğruyor.
Hedef haline geldiklerini belirten Cihangirliler tedirgin olduklarını vurgularken bölge esnafı da müşterilerin kaçtığından dert yanıyor...

Cihangir esnafı ve halkının iddiasına göre 40-50 kişilik grup akşam saatlerinde ellerinde kuru sıkı tabanca ve sopalarla tekbir getirerek, bölge halkını ve esnafını sözlü tehdit ve taciz ediyor. Yaşadıkları tehditleri Milliyet’e anlatan cihangirlilerin tek istediği ise huzurlu ve güven içinde yaşamak. Ellerinde sopa ve kuru sıkı tabancalarla tehdit edildiklerini söyleyen Gül Selçuk şunları söyledi:

“15 yıldır Cihangir’de oturuyorum. Fakat artık kendi evimizde rahat oturamıyoruz, tedirginlik yaşıyoruz. Gelen gruplar ağza alınmayacak küfürler ediyor sonra ‘İn aşağıya soralım size’ diyorlar. Geçen gün bu kitle yine buradan bu şekilde giderken, polis de arkalarında gidiyordu ama yine kuru sıkı silah sıkıldı. 40-50 kişilik bir grup yanından geçip, el sallayarak ‘bunların hesabını vereceksiniz, hesabını sizden soracağız’ diyorlar.”

‘HEDEF OLDUK’

Selçuk, semtin hedef haline getirilmesinden de rahatsız: “Biz herkes gibi burada normal yaşayan insanlarız. Bizim burada bohem bir hayatımız yok. Hepimiz Sabah işine gidip, akşam evine gelen insanlarız.”

Cihangir’de oturan Şengün Kılıç da, “Çok tedirginiz. Ellerindeki sopalarla, patlattıkları maytap ve kuru sıkı tabancalarla bizlere gözdağı vermeye çalışıyor” diye konuşuyor.

Aynı tedirginliği yaşayan bir diğer bir mahalle sakini Bade Uygun ise 7 yıldır Cihangir’de oturduğu belirterek, “İnsan ister istemez seslerini duyduğunda tedirginlik yaşıyor. Geçen gün maytap sesi ve sloganlar duydum korkup camdan bile bakamdım” diyor.

‘İŞLETMELER KAÇIYOR'

Cihangir’de 15 yıldır oturan bir semt sakini de yaşanan süreci şöyle anlatıyor: “Tophane’den geldiği söylenen 40- 50 kişilik bir grup var. Ellerinde sopalarla, tekbir getirerek müşterilerimizi tahrik etmek için sözlü tacizde bulunuyorlar. Cihangir’e eğlenmeye gelenler de artık gelmiyor. Buradaki dükkan sahipleri mekanlarını kapatıp Kadıköy’e kaçıyor.”

Cihangir Forumu üyesi Elvan Kıvılcım ise, güvenlik güçlerinin insanları tehdit eden gruba karşı kayıtsız kaldığını belirterek, suç duyusurunda bulunacaklarını söyledi.

TOPHANELİLER: İLGİMİZ YOK

Cihanir’e Tophane’den geldiği iddia edilen grubu Tophane’e halkına sorduk. Gezdiğimiz dernekler ve semt esnafı ‘Bizim gençlerimiz böyle bir şey yapmaz’ dedi. Onlardan biri de Topnane’nin yerlisi olduğunu belirten Seyithan Çatuk: “Olaylarla bizim gençlerin bir ilgisi yoktur. Olsa mutlaka biliriz. Cihangir halkı ile bir problemimiz yok. 20-30 kişinin eline içki şişlerini alıp sokağın ortasında durması, elbette ki bizi rahatsız eder. Çünkü kaldırımları işgal eden bu insanlar yüzünden başörtülü kadınlar o kaldırımlardan geçemiyor. Yaptıkları özgürlükse, bizim özgürlüklerimizi de işgal etmesinler.”

Kaynak: Çiğdem Yılmaz - milliyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Cihangir’de sopalı grup tedirginliği!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete