close

Economist’ten ‘kılıçlı Erdoğan’ karikatürü

The Economist dergisi Erdoğan'ın kılıçla kalem kestiği bir karikatürü bugün yeniden paylaştı.
Economist dergisi Ocak ayında yayımladığı Türkiye’de basın özgürlüğü tehdit altında haberini bir kez daha okuyucularıyla paylaştı.

Karikatür “Seçime günler kala Türk polisi ABD’de yaşayan İslami vaizle bağlantılı bir medya grubunun merkezini bastı.” notuyla paylaşıldı.

Önceki günlerde İpek Koza Medya grubuna el konulması, polis zoruyla gazeteye baskın yapılması, yayın politikasının derhal değiştirilmesi gibi gelişmeler hem Türkiye’den hem de dünyadan tepki çekmeye devam ediyor. The Economist’in bugün Facebook sayfasında okuyucularıyla bu makaleyi ve karikatürü bir kez daha paylaşması dikkat çekti.



Peter Schrank imzasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hicveden bir karikatürün de kullanıldığı yazı, ‘Zor zamanlar’ başlığını taşıyor.

“Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12 yıl önce iktidara gelmesinden sonra Erdoğan’ın reformları, 2005′te Avrupa Birliği’ne üyelik görüşmelerini başlatabilmek için yeterliydi. Ancak Erdoğan, giderek artan biçimde tahammülsüzleşti,” deniliyor.

Erdoğan’ın öfkesinden korkan medya patronlarının birçok eleştirel gazeteciyi işten çıkardığını belirten Economist, bir yıl önceki yolsuzluk soruşturmalarının ardından baskının arttığını aktardı.

Haberde görüşlerine yer verilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, Türkiye’de kadın gazeteci ve blog yazarlarının internet siteleri ile Twitter ve Facebook’ta saldırıya uğradığına dikkat çekmiş.

Mijatovic şunu eklemiş: “Bu, eleştirel sesleri susturmak için ilave bir yol. Ofisim yakın zamanda bu soruna odaklanacak ve analiz edecek.”

Economist, internetle ilgili son dönemdeki yeni yasal düzenlemelere de değiniyor.

Dergi, açıklanan resmi nedenlerin tersine birçok kişinin, bu düzenlemelerin asıl olarak, yolsuzluk soruşturmalarında adı geçenlerin yeni ses kayıtlarının ya da buna benzer sızıntıların internete düşmesine engel olmayı amaçladığını düşündüğünü belirtiyor.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Economist’ten ‘kılıçlı Erdoğan’ karikatürü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete