'Grup seks' davasında karar

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yaparken 'Grup seks' sorgusu ile ihraç edilen istihbaratçı üsteğmenin yargılandığı davada karar açıklandı.
Askeri Mahkeme Ali Ünsal'ı, 'Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme' suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ünsal'a 'Emre itaatsizlikte ısrar' ve 'Hakikate muhalif evrak tanzim etmek' suçlarından verilen 5 ay 50 günlük hapis cezası da paraya çevrildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yaparken 'Grup seks' sorgusu ile TSK'dan ihraç edilen Üsteğmen Ali Ünsal'ın 'Emre itaatsizlikte ısrar' ve 'Hakikate muhalif evrak düzenlemek' suçlamalarıyla yargılandığı davaya, Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı ve Birleşmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi.

Sanık Ali Ünsal'ın katılmadığı duruşmada, avukatı İbrahim Alpkaya ve Orhan Çelen hazır bulundu. Avukatlar, bilirkişi raporuna itiraz ederek dosyanın Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi.

TSK'DAN ÇIKARILMASI KARARI

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Askeri Mahkeme Ali Ünsal'ı 'predatör uçuşlarını nöbet defterine kaydetmediği ve gizlilik dereceli bilgiyi şifrelemeden outlok programı üzerinden başka bir subaya gönderdiği' gerekçesiyle 2 kez 'Emre itaatsizlikte ısrar' suçundan 50 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme predatör uçuşunun olduğu gün nöbet defterine meteorolojik nedenlerle uçuş olmadığı şeklinde not yazdığı gerekçesiyle Ünsal'a 'Hakikate muhalif evrak tanzim etmek' suçundan 5 ay hapis cezası verdi. Askeri mahkeme verilen 5 ay 50 gün hapis cezasını 4 bin lira para cezasına çevirdi.

Mahkeme, Üsteğmen Ali Ünsal'ın belirtilen suçlarla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılmasına da karar verdi.

2.5 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

Askeri Mahkeme İstihbarat Üsteğmen Ali Ünsal 'Devletin güvenliğine ilişkin bilgilere temin etme' suçundan da 2.5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Kararda Ünsal'ın Yunanistan'da bulunan bazı hava üslerine ait son durum bilgilerini gizli seçeneğini işaretlemeden, şifrelemeden ve kripto etmeden outlook programı üzerinden bir astsubaya gönderdiği gerekçesiyle cezalandırıldığı belirtildi.

    :

    :

    :

    :

    " 'Grup seks' davasında karar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ