Tasfiyeler MiT eliyle Jandarmaya sıçradı

Mezuniyetlerine kısa süre kalan 15 öğrencinin çoğunun, 17-25 Aralık soruşturmaları sonrasında tasfiye edilen emniyet personelinin çocuklarından oluştuğu ortaya çıktı.
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) başlatılan tasfiye dalgası Jandarma Genel Komutanlığı’na da sıçradı.

MİT’in güvenlik soruşturması kapsamında mezuniyetlerine az kalan 15 JAMYO öğrencisinin okulla ilişiği kesildi.

KURULDA BASKI YAPILDI

Kararın tebliğ edildiği öğrencilerin disiplin kurulunda da baskıya maruz kaldığı belirtildi. JAMYO okul komutanının da katıldığı disiplin kurulunda ifade vermeleri istenen 15 öğrenciye, “Neden gönderildiğinizi sizler de tahmin ediyorsunuz. Sizler ne mensubusunuz?” sorusunun yöneltildiği öğrenildi. ‘

'AÇIKLAMA YETKİMİZ YOK’

Kurulda, MİT’in güvenlik soruşturmasında ‘sakıncalı’ olduğu belirtilen öğrencilere, “MİT’in gönderdiği raporu açıklama yetkimiz bulunmuyor” açıklaması yapıldı.

Karar nedeniyle şoka uğrayan öğrencilerin, “Bizler emniyet mensubu çocuklarıyız.

Anne ve babalarımız halen emniyet teşkilatında aktif görev yapmaktadır. İllegal bir yapıyla bağlantımız yok. Öyle olsa idi Jandarma ve Emniyet birimlerinin güvenlik soruşturmalarından geçemezdik.

17 Aralık soruşturması sonrası anne ve babalarımızın yeri değiştirildi. Onu mu kastediyorsunuz?” cevabını verdikleri aktarıldı.

POLİS KOLEJİNE KİLİT

JAMYO’da yaşanan benzer olay daha önce de Polis Koleji’nden mezun olan öğrencilerin Polis Akademisi’ne geçişinde yaşandı.

Polis Koleji öğrencilerine sınırlama getiren hükümet, sınavsız geçiş hakkını ortadan kaldırdı. Girişlerde mülakat belirleyici hal aldı.

Bu da MİT’in güvenlik soruşturmalarının etkin kullanımına sebep oldu. Polis kolejlerinin kapısına fiili olarak kilit vuruldu. iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla resmi olarak da kapanmış olacak.

Kaynak: Gökhan Özdağ / MİLLET GAZETESİ

    :

    :

    :

    :

    "Tasfiyeler MiT eliyle Jandarmaya sıçradı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ