İlkokul mezunu emniyet müdürleri mi geliyor?

Polis Akademisi'ni kapatacak, amirleri emekli edecek, terfilerde mülakat sistemini getirecek yeni emniyet düzenlemesine, teşkilatta büyük tepki var. Henüz Meclis'ten geçmeyen pakete karşı olan polisler, Meclis'te destek arıyor.
 KARŞI GAZETE | ÖZEL 

POLİSLER MECLİS'TE DESTEK ARIYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve emniyet teşkilatında köklü değişiklikler öngören  'emniyette reform' paketi, teşkilatta büyük rahatsızlık yarattı. Polis dernekleri, sendikaları hatta emekli emniyetçiler Meclis'te pakete karşı destek arayışına çıktı. Polisler, muhalefet mensubu vekillerle görüşerek destek arıyor.

POLİSLER, KOLEJLERİNİ KAPATTIRMAK İSTEMİYOR!

Paket henüz Meclis'e gelmedi. Geldiğinde ise  ilk olarak Meclis İçişleri Komisyonu'nda ele alınacak.  Komisyonun  CHP'li üyesi,  Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş  bu düzenlemeye ilişkin endişelerini, Karşı Gazete'ye anlattı. 

SORUŞTURMA GEÇİREN POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILACAK

Düzenlemenin en çok dikkat çeken maddelerinden birinin, polis akademilerinin kapatılması olduğunu vurgulayan Toptaş, soruşturma geçiren polislerin, soruşturma sonucu ne olursa olsun görevden uzaklaştırılması maddesinin de teşkilatta büyük rahatsızlık yarattığını belirti. 

"VALİLERİ, EMNİYET MÜDÜRÜ YAPMAK SAKINCALI!"

Toptaş, rütbeli personelin emekli edilip, yerlerine valilerin atanmasının ise Türkiye için büyük güvenlik zaafiyeti yaratacağını öne sürdü. 

"İLKOKUL MEZUNU EMNİYET MÜDÜRLERİ GELEBİLİR!"

"Şu an yürürlükteki mevzuata göre ilkokul mezunları bile  vali olabiliyor. Bu yasa değişikliği ile  bir kişiyi önce vali, sonra emniyet müdürü yapabilirler... Oysa şu anda bir emniyet müdürü, teşkilatta ilk kademeden çalışmaya başlayıp, en az 25 yılını burada geçiriyor. Görevi ile ilgili ciddi bir hafıza oluşturuyor. Tam bu hafızayı verimli kullanabileceği anda onları emekli edip, yerlerine deneyimsiz, emniyet hafızası olmayan kişileri getirirseniz toplum güvenliğini de tehlikeye atarsınız" diyen Toptaş, son dönemde bu tür atamaların yapıldığı Ankara'da güvenlik sorunlarının yaşanmaya başlandığını söyledi. 

"BİNLERCE POLİS AMİRİ TASFİYE EDİLECEK!"

Yasanın bu haliyle Meclis'e gelmesi halinde kendi alanlarında uzmanlaşmış binlerce polis amirinin de tasfiye edileceğini vurgulayan Toptaş,  terör, narkotik, asayiş, organize suçlarla mücadele birimlerinin içinin boşalacağı,  bu alanlardaki suç örgütleri ile mücadelede büyük sorunlar yaşanacağı görüşünde.

"AKP TAVSİYE ETMEDEN KİMSE POLİS OLAMAYACAK!"

Toptaş'ın dikkat çektiği bir başka nokta da terfilerde sözlü mülakat kriterinin getirilecek olması. CHP'li milletvekili bu düzenlemeyi de  "mülakatın nasıl olacağını biliyoruz...  AKP'ye bağlılık , biat mülakatı olacak. Eğer böyle giderse AKP'nin tavsiye ettiği kişiler dışındaki kişiler artık emniyette çalışamayacak" diyerek eleştirdi. 

"AMAÇ BELLİ BİR KADRONUN TASFİYESİ!"

"Belli bir kadroyu tasfiye etmek üzere çalışıyorlar" yorumu yapan Toptaş, düzenleme yasalaşırsa her gelen iktidarın kullanabileceği bir emniyet teşkilatı oluşturulacağını ve bu yapının da çok büyük güvenlik zaafiyeti oluşturacağını savundu. 


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM





    :

    :

    :

    :

    "İlkokul mezunu emniyet müdürleri mi geliyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete