İşte Köşk seçiminde ilk sonuçlar...

Köşk seçiminde saat 17:00 itibari ile sandıklar kapandı, oy sayımı başladı. İşte ilk sonuçlar..
Doğuda saat 16:00 batı bölgelerde ise saat 17:00’de sandıkların kapanması ve oy sayımının başlaması sonrasında ilk sonuçlar gelmeye başladı. Yerel seçimlerde olduğu gibi AA ve Cihan Haber Ajansı'ndan ilk gelen sonuçlar farklılık gösteriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların açılmasıyla birlikte şaşırtıcı sonuçlar da gelmeye devam ediyor. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre ülke genelindeki toplam sandıkların yüzde 25.91'sinin açıldığı bilgisi geliyor. İlk ve resmi olmayan bilgilere göre ise açılan sandıklardaki tablo ilk etapta oldukça şaşırtıcı.

İSTANBUL'DA SAYIM BAŞLADI 

İstanbul'da oy verme işleminin bitmesinin ardından sandıklar kapandı. Görevliler oy sayma işlemine başladı.

İŞTE İLK SONUÇLAR

Saat 18.26 itibari ile açılan sandık %46.9, katılım oranı ise %76.8

Alınan ilk sonuçlara göre;

RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZDE 56,25 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ YÜZDE YÜZDE 8,35

EKMELEDDİN İHSANOĞLU YÜZDE 35,4

GEÇİCİ SONUÇLAR 11 AĞUSTOS’TA 

Cumhurbaşkanı geçici sonuçları YSK tarafından 11 Ağustos'ta ilan edilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde bu tarih, propaganda döneminin başlangıcı olacak. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı itirazlar da ilçe seçim kurullarına 11 Ağustos saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. İlçe seçim kurulları itirazları en geç saat 23.59'a kadar karara bağlayacak. İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü ise 12 Ağustos saat 17.00. Bu itirazlar da il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak. İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına itirazlar ise 13 Ağustos saat 17.00'ye kadar YSK'ya yapılacak. YSK, bu itirazları en geç 14 Ağustos günü karara bağlayacak. YSK, kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos'ta ilan edecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 17 Ağustos'ta başlayacak. Yurt dışında oy verme işlemi 20 Ağustos'ta sona erecek. Yurt içinde ise seçimin ikinci turu için vatandaşlar 24 Ağustos Pazar günü sandık başına gidecek. (SBK)

    :

    :

    :

    :

    "İşte Köşk seçiminde ilk sonuçlar..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete