İşte TEOG hakkında merak edilenler

Eğitimde yeni geçiln TEOG sistemi hakında merak edilenler gün geçtikçe artıyor. İşte maddeler haline TEOG hakkında merak edilenler...
TEOG Kontenjanlar ve Yüzdelik Dilimler Açıklandı Peki ya Tercihler ne olacak?

TEOG hakkında merak edilenlerin başlıcaları...

Ne olacak şimdi puanlar iptal mi?

Şuan için puanlar iptal değil sadece mahkeme tarafından 1. dönem puanları durduruldu. Hürriyetin yaptığı habere göre MEB’in yaptığı başvuruyu mahkeme reddetti bu durumda bakan Nabi AVCI’nın açıklaması devreye girecek.

TEOG ile İlgili Belirsizlik Devam Ediyor yazımızda belirttiğimiz “Biz bu konuda bir üst mahkemede, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz ettik. Şimdi yargının sonucunu bekliyoruz. Ona göre de hiç bir öğrencimizi ve hiç bir velimizi mağdur etmeyecek bir biçimde bu meseleyi izliyoruz. Velilerimiz rahat olsunlar, öğrencilerimiz rahat olsunlar. Sınavın tümden iptali, yeniden yapılması gibi bir şey söz konusu değildir. Eğer yürütmeyi durdurma kararında bir üst mahkeme ısrar ederse, o zaman mahkeme kararına göre biz o soruları iptal edilmiş olarak puanları hesaplar, yolumuza devam ederiz.”  Bu açıklama dikkate alındığında puanları yeniden hesaplanarak yolumuza devam edeceğiz.

Puanlar nasıl hesaplanacak?

İptal edilen sorular çıkartılacak ve puanlar kısa sürede tekrar hesaplanacak.

Yeniden sınav mı olacak?

Yeniden sınav olması söz konusu olamaz olmamalıda. Böyle bir durum ihtimal dahilinde bile değildir.

Puanlar yarın açıklanıyor mu ve 1.dönem etkilenecek mi sadece 2.TEOG mu hesaplanacak?

Puanlar ve yüzdelik dilimler mahkemenin vereceği karara göre şekilleneceği için bu konuda resmi mahkeme kararını beklemek doğru olacaktır. Mahkeme kararı 1. dönem TEOG sonuçları hakkında olduğu için 2. Dönem puanlarında oynama olmaz ve 1. dönem TEOG puanları değişir ve puanlama ona göre yapılır.

Peki puanlar şimdi yükselecek mi düşecek mi? İptal Edilen Sorulardan Sonra Kim Şanslı Çıkacak?

İptallerden sonra, iptal edilen soruları yanlış yapmış olan öğrencilerin puanlarının yükselmesi bekleniyor. Doğru orantılı olarak iptal edilen soruları doğru yapan öğrencilerin ise puanlarının düşmesi muhtemeldir. Bu durumda 3 tablo karşımıza çıkmaktadır:

1. tablo: örneğin bir öğrenci ingilize testinden 4 yanlış yapmış ve 2 yanlışının ise iptal edilen sorular arasında olduğunu farzedelim. İptallerden önce her sorunun puanı 5 olduğu için bu öğrenci 80 puan
alacakken; iptalden sonra 2 yanlış yapmış olacağından puanı puanı 88,8 e yükselmiş olacak.

2. tablo: 4 yanlış yapmış ve yanlışları iptal edilen sorular arasında olmayan bir öğrenci daha önce 80 alırken, iptallerden sonra puanı 77,7 olacak ve puanı düşecektir.

3. tablo: ise ingilize testinden full çeken bir öğrenci 100 aldığı gibi iptallerden sonrada ingilizce testinden 100 alacak ve iptallerden etkilenmeyecektir. Kısacası bu durumda en kazançlı olan öğrenciler,
iptal edilen soruları yanlış yapmış olan öğrencilerdir ve bu öğrencilerin puanlarının yükselmesi olasıdır.

    :

    :

    :

    :

    "İşte TEOG hakkında merak edilenler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete