Prof. Zihni Sinir aramızda... AKP'nin tasarruf projesi “plaket vermemek“

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı öncelikli dönüşüm programına, CHP'den ağır eleştiri geldi. Grup Başkanvekili Hamzaçebi, plaket vermeyerek tasarruf etmeyi planlayan Hükümetin projesini "Zihni Sinir projelerine" benzetti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Öncelikli Dönüşüm Programı'nı şu sözlerle eleştirdi:

ÖMRÜ, SABUN KÖPÜĞÜ KADAR...

"Davutoğlu, sabun köpüğü gibi programlar açıklıyor. Daha önce 6 Kasım'da bir program açıklamıştı. Bir de dün açıkladı. İsimleri çok güzel. Öncelikli dönüşüm... Bürokraside var olan metinleri kes yapıştır yöntemi ile kopyamışlar, yeni bir şey gibi sunuyorlar.

ZİHNİ SİNİR PROJELERİNİN BİLE GERİSİNDE...

Davutoğlu'nun projeleri, zihni sınır projelerinin bile gerisinde kalır. 

İç tasarrufları artırmadan Türkiye büyüme yarışında mesafe alamaz...  AKP döneminde tasarruflar en düşük seviyeye inmiştir. Tasarrufların milli gelire oranı Türkiye'de şu an yüzde 13, 4... Bu Türkiye tarihinin en düşük tasarruf oranı. Bunu artırmak için  Davutoğlu'nun önerisi, plaketlerin verilmemesi!  Plaketlerden tasarruf edip, artıracağız...

"PLAKET TASARRUFU, KAÇ-AK SARAYIN BİR GÜNLÜK GİDERİNE YETMEZ!"

Sayın Davutoğlu, bu plaket tasarrufları kaçak sarayın bir günlük giderine yetmez!  Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz? Milleti saf mı zannediyorsunuz? Bu Davutoğlu projelerinin ömrü sabun köpüğü kadardır. Ciddiye almıyoruz. Eğer gerçekten tasarruf etmek istiyorsa, CHP'nin projesine baksın,  doğru yolu bulacaktır... " 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Prof. Zihni Sinir aramızda... AKP'nin tasarruf projesi “plaket vermemek“" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ