Tenten'e ırkçı suçlaması

Batılı ülkelerde ırkçılıkla mücadele kuruluşlarının Tenten çizgi romanlarının bazılarında ırkçılık, yahudi düşmanlığı ve hatta kadınları aşağılayıcı tutum sergilendiği yönündeki görüşler ortaya çıktı
Fransa’da “Irkçılığa Karşı Müdahale Grubu” adlı kuruluş, bu hafta Paris’in büyük kitapçılarını TV kameraları eşliğinde ziyaret edip, çizgi romanlar reyonundaki “Tenten Kongo’da” albümü üzerine "Zehirli Ürün, Irkçılık Kokar, Zihinsel Sağlığa Zarar Verebilir” etiketleri yapıştırdı. Kuruluş, bu albümün “ırkçı” ifadeler içerdiğini ve “sömürgecilik propagandası” yaptığını savunup, daha önce İngiltere’de yapıldığı gibi albüme okurlar için ikaz niteliğinde bir önsöz eklenmesini talep ediyor.

Daha önce de “Irksal Eşitlik Komisyonu” adlı kuruluş “Tenten Kongo’da” albümünün kütüphanelerden kaldırılmasını istemişti. Ünlü Amerikalı yönetmen Steven Spielberg’in Tenten filmi çekeceğini söylediği bir zamanda başlatılan suçlamalar yankı uyandırmış ve başta İngiltere olmak üzere Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD’de birçok kütüphane ve kitapçı albümü raflardan kaldırma kararı almıştı. 



    :

    :

    :

    :

    "Tenten'e ırkçı suçlaması" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete