Hizbullah ve AKP medyası işaret etti; Adana’daki rakı festivali ‘yasaklandı’

Hizbullah’a ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen haber sitelerinin hedefi haline gelen Adana’daki geleneksel ‘Dünya Rakı Festivali, vali Mustafa Büyük tarafından sözlü olarak yasaklandı.
Adana’da her yıl aralık ayında Kazancılar Çarşısı’nda düzenlenen rakı festivalinin bu yıl 12-13 Aralık’ta düzenleneceği açıklanmıştı.

Ancak Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen İlke Haber Ajansı (İLKHA) ve AKP’ye yakın Vahdet, Haber 7 ve Akit gibi gazeteler ‘rezalet‘ olarak niteledikleri festivalin yasaklanması için art arda haberler yayınladı.



Bunun üzerine geçen yıl Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı verdiği Dünya Rakı Festivali, bu yıl Adana Valisi Mustafa Büyük’e takıldı. Söz konusu haberlerin ardından geleneksel festivalin ‘kanuna aykırı‘ olduğunu ‘hatırlayan‘ Büyük, yerel bir televizyon kanalında festivale izin verilmeyeceğini söyledi.

Alkol reklamlarının yasak olduğunu ve bunu teşvik edici organizasyonların da yasal olamayacağını savunan Büyük, Adana’nın içki festivali yerine sosyal ve ekonomik alanda düzenlenecek organizasyonlarla anılmasını istediklerini ifade etti.

Ancak yasakla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hizbullah ve AKP medyası işaret etti; Adana’daki rakı festivali ‘yasaklandı’ " hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete