National Geographic dergisi satıldı: Okuyucuları endişeli

National Geographic iklim değişikliğini reddeden medya devi Rupert Murdoch’a satıldı.
Gaia Dergi'nin haberine göre, Doğa, kültür ve bilim konusunda dünyada öncü yayın yapan National Geographic’in yüzde 72’si, 21st Century’s Fox’un sahibi ve iklim değişikliği konusunda tartışmalı açıklamalar yapan Rupert Murdoch’a satıldı.127 yıl boyunca kâr amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından yönetilen National Geographic, yaşanan gelişmenin ardından artık ticari bir işletmeye dönüşecek. National Geographic’in takipçileri ise oldukça endişeli. Bu endişelerini haklı kılan sebep ise Rupert Murdoch.




Rupert Murdoch yaptığı iklim değişikliği açıklamaları ile daha önceden pek çok kez gündem konusu olmuştu. İklim değişikliğinin sebepleri arasında insan uygulamalarının hiçbir yeri olamayacağını söyleyen Murdoch, geçtiğimiz ay resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini“iklim değişikliği şüphecisi” olarak nitelendirmişti.

Murdoch’un televizyonu Fox News’in yayın anlayışı ise National Geographic’ten oldukça farklı. Business HT‘nin haberine göre Endişeli Bilim İnsanları Birliği, Fox News’in iklim değişikliği hakkında yaptığı yayının yüzde 72’sinin yanlış yönlendirici olduğunu gösteren bir araştırma yayınladı. Araştırmadan bir ay sonra Sky News’e röportaj veren Murdoch, insanların iklim değişikliği konusunda “büyük resimde hiçbir” konuda sorumlu olmadığını söylemişti.

“Gezegen var olmaya başladığından bu yana iklim değişikliği de devam ediyor” diyen Murdoch, insanların sıcaklıklardaki artışın en fazla üçte biri konusunda sorumlu olabileceğini öne sürmüştü.

Kaynak: Birgün

    :

    :

    :

    :

    "National Geographic dergisi satıldı: Okuyucuları endişeli" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete