Bahçeli meşhur siyah çantasını açtı!

Katıldığı televizyon programında Bahçeli, Davutoğlu ile yaptığı görüşme sırasında yanında bulunan siyah çantayı ve içindeki belgeleri canlı yayında gösterdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlıyor.

Bahçeli, Davutoğlu ile yaptığı görüşme sırasında yanında bulunan siyah çantayı ve içindeki belgeleri canlı yayında gösterdi.

O ÇANTADA NELER VAR?

Bahçeli'nin açıklamaları...

"Çantama uzandım. Çantamı açtım. Böyle bir durum karşısında bu 4 şart kabul edilmiş olsaydı bu dosyayı size verebilirdim dedim. Bu şartlar altında görüşmeler devam edebilirdir. Kendilerinde de benimki kadar olmayan bir çanta vardır. O da onu açtı. Kendileri de kendisinin yakın arkadaşlarıyla hazırladığı notları gösterdiler.

O dört şartta şunlar vardı:

Çözüm süreci aldatmasının sona erdirilmesi. PKK’nın siyasi uzantıları hakkında neden siyasi işlem yapılmamaktadır? Diğer dosyalar içerisinde vekillerin Anayasa’nın 14. Maddeye aykırı kapsamında yapılması gereken dosyaları vardır.Koalisyonu olgunlaştırma aşamasında oturup konuşulacak şeylerdir bunlar.  Açılım ve çözüm adı altında yapılan düzenlemeler neler olmuştur, bunların nesini kabul edebilir, nesi düzenlenebilir, nesi reddedilebilir bunlar vardı.

''ÇÖZÜM SÜRECİ-BARIŞ SÜRECİNDE NE YAPTINIZ?''

Çözüm süreci-barış sürecinde ne dediniz, ne yaptınız, hangi konuşmayı nerede yaptınız bu dosyada var. Açılım ve çözüm bloku diğer dosya. AKP-HDP, AKP-CHP koalisyonu beraber kurmalıdır.

''DİĞER DOSYA, KOALİSYON PROTOKOLÜ İÇİN ÖNERİLERİMİZ''

Diğer dosya, koalisyon protokolü için önerilerimiz. Bunlar 57. Hükümette koalisyon olmanın tecrübesiyle hazırlanmış dosyalardır. İki parti ile koalisyon böyle olur. Hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP’nin koalisyona bakışı, ilke ve öncelikleri. Bir diğer dosya bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumları. Bu bakanlıklar neyin nesidir.

''4 İLKE KABUL EDİLDİĞİNDE ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYARIZ''

4 şartı kabul ettiklerinde ‘bize müsaade edin’ demiyoruz. MHP’nin bir sorumluğu varsa, 4 ilke kabul edildiğinde elimizi değil gövdemizi koyarız."
 

    :

    :

    :

    :

    "Bahçeli meşhur siyah çantasını açtı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete