Selahattin Demirtaş'tan flaş referandum önerisi!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "sistem fiilen değişti" açıklamasına karşı referandum önerdi.
HDP MYK toplantısı öncesi öncesi açıklamalar Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, bir erken seçimde başkanlık referandumu da yapılabileceğini söyledi.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

DİYARBAKIR'DAKİ DURUM...

"Silvan'da ağır silahlar ve tanklarla operasyon yapılıyor. İlçelerle bağlantı yok, telefon yok, internet yok. Geçmişte de 'son teröriste kadar' söylemleri çok yapıldı. Ama bunu söyleyen de doğru olmadığını biliyor. Sadece 'ne kadar oya çevirebilirim' hesabı yapıyor.

"CHP'YLE GÖRÜŞÜRÜZ"

CHP de siyasi partilerle görüşme çerçevesinde bizimle görüşecektir. Biz de kendi görüşlerimiz çerçevesinde CHP'yle görüşürüz.

HAZİNE YARDIMI HAKKINDA...

Biz siyasi tarihimiz boyunca hiç devlet yardımı almadık ama bu defa bize vermemek için diğer partilere de vermiyorlar. Biz alışkınız ama bakalım onlar ne yapacak? Gizli kasalarını açacaklar herhalde...

REFERANDUM ÖNERİSİ

Oldu bittilerle sistem değiştirilmez. Genel seçimde halka soralım referandum yapalım. Biz olası bir seçimde parlamento isterse seçmenin önüne bir de 'başkanlık sistemi istiyor musunuz?' pusulası koyarız genel seçimle referandumu beraber yaparız. Bu konu da yanıt bulur."

    :

    :

    :

    :

    "Selahattin Demirtaş'tan flaş referandum önerisi!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete