Polisin vurduğu iddia edilen 17 yaşındaki Mahmut hayatını kaybetti

Adana'da geçen ay sonu bir gösteride polisin başından tabancayla vurduğu 17 yaşındaki Mahmut Can Çakır, bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Merkez Seyhan ilçesinin bazı mahallelerinde 31 Ocak’ta sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek isteyen vatandaşlara polis engel oldu. Yol kapatan eylemciler, çevredeki bazı araçları ateşe verdi. Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet ekiplerinin zırhlı araçlarla müdahale ettiği eylemler Barbaros mahallesinde yoğunlaştı. Saat 15.30 sıralarında polisin açtığı ateş sonucu göstericilerin arasındaki Mahmut Can Çakır başından tabancayla vuruldu.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Ağır yaralanan Çakır, Özel Adana Güney Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ensesinden giren ve kafatasında kalan kurşun nedeniyle doktorların müdahale edemediği Çakır’ın 1 Şubat’ta beyin ölümü gerçekleşti.

Ertesi gün Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım servisine sevk edilen Çakır’ın kafatasında bulunan mermi çekirdeğinin çıkarılması için yine doktorlar tarafından müdahalede bulunulamadı. Makineye bağlı olarak yaşatılan Çakır’ın sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Çakır’ın cenazesi hastane morguna alınırken, hastaneye çok sayıda polis sevk edildi.

1 Şubat’ta Seyhan ilçesi Karasu mevkiinde gösteriler sırasında göğsünden tabancayla vurulan 19 yaşındaki Murat Daşkan da hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA / DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Polisin vurduğu iddia edilen 17 yaşındaki Mahmut hayatını kaybetti " hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete