Van Özalp Belediye Eş Başkanı tutuklandı

Van’ın Özalp ilçesinde geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan DBP’li Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı ile Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır tutuklandı.
Özalp’ta Handan Bağcı’nın da aralarında olduğu 9 kişi, 1 Ekim günü Tepedam köyünde iki PKK’lı ile bir sivilin hayatını kaybettiği ve bir sivilin de ağır yaralandığı asker müdahalesi sorası köye gitmek isterken köy girişinde özel harekat timleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 9 kişiden 5’i “Örgüt adına suç işleme”, “Görevli memura mukavemet” ve “Mala zarar verme” iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bağcı, Bayram ve Hazır ise serbest bırakılmıştı.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sabah saatlerinde belediyeye gelen polis, Bağcı, Bayram ve Hazır’ı savcılığın mahkeme kararına yaptığı itiraz üzerine gözaltına aldı.

İlçe Adliyesi’ne götürülen Bağcı, Bayram ve yüzde 70 engelli raporu bulunan Hazır, 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Bağcı, Bayram ve Hazır, “Örgüt adına suç işleme”, “Görevli memura mukavemet” ve
“Mala zarar verme” iddialarıyla tutuklandı.


igdirda-canli-kalkan-eylemine-9-gozaltiIğdır’da il ve ilçe belediye eş başkanları gözaltına alındı
Iğdır’da sabah saatlerinde jandarma ve polis kent merkezi, Tuzluca ilçesi ve Hoşhaber beldesinde evlere eş zamanlı baskın düzenledi. Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belediye Eş Başkanı Ali Çam, İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular, Eski DBP Iğdır İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, il belediye meclis üyeleri Temur Kavli ve Saniye Çark, il genel meclis üyesi M. Sıddık Kırang ve DBP Tuzluca İlçe Yöneticisi Hüseyin Yiğit gözaltına alındı.

Canlı kalkan eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların İl Jandarma Karakolu ve Tuzluca Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Kaynak: İMC TV

    :

    :

    :

    :

    "Van Özalp Belediye Eş Başkanı tutuklandı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete