Ankara Tren Garı kavşağında patlama

Tren garı kavşağında giden yolda bomba patladı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada 30 kişinin öldüğünü 126 kişinin yaralandığını bildirdi.
Ankara’da “Emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan tren garı önünde patlama meydana geldi.

Patlamanın olduğu yere ambulanslar sevk edildi. 

DİSK'TEN AÇIKLAMA

Bölgede bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'ndan ilk açıklama:

Kortejler toplanırken 2 büyük patlama oldu. Müthiş bir coşku vardı burada. Ama görüyoruz ki buna tahammül edemeyenler engellemeye çalışıyor. Ses bombası olduğu söylendi ama yaralılarımız var. Doğrudan polis tarafından yapılan bir saldırıdır bu, çok açık.  

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.   

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 30 ÖLÜ

İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğünü ve 126 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakanlık tarafından patlamaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanarak olayla ilgili bütün birimlerin çalışmalarını sürdürmekte olduğu bildirildi.

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA: CANLI BOMBA OLDUĞU SÖYLENİYOR AMA...

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz Terörü ve buna sebeb olanları lanetliyoruz, kınıyoruz Sayın Başbakanımız güvenlik toplantısı yapıyor şu an.

Bu konunun tamamen ele alınıp açığa çıkarılması için çalışıyoruz Ankara'nın göbeğinde bu saldırının gerçekleşmesi tamamen katliama dönük bir eylemdir. Canlı bomba deniliyor ama kesin bilgi yok elimizde.Kesinleşince hemen açıklarız. Bir de güvenlik toplantımızın sonuçlarını beklememiz lazım. Tam seçim öncesi bunun yapılması belli şeyleri hedeflendiğini gösteriyor. Hemen hemen ilgili bütün birimler görev başında Bu milletçe uğradığımız büyük bir saldırıdır Gereken her şeyi yapacağız. Hepimizin başı sağolsun "

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI...

"10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" 



CANLI BOMBA ŞÜPHESİ

Öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, patlamanın canlı bomba saldırısı olacabileceği de söyleniyor.





Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Ankara Tren Garı kavşağında patlama" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete