Kız çocuğuna cinsel istismarda skandal savunma

​İskenderun’da yaşayan 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan B.C., suçlamayı reddettiği savunmasında, çocuğun kendisine ‘taktığını’ savundu.
Aile ise istismarın ardından çocuklarını B.C.’yle evlendirdi. 14 yaşındaki Ö.Ç., B.C. tarafından üç ay sonra ailesine geri gönderildi. Çocuk hakkında koruyucu-destekleyici tedbirler alınması yönelik talepler ise reddedildi.

Hakkında ‘çocuğun basit cinsel istismarı’ suçlamasıyla dava açılan B.C.’nin yargılanacağı duruşma bugün görülecek.

Diken’in ulaştığı iddianamede, skandal ifadeler yer alıyor. İddianamede, sanığın kız çocuğunu ‘zorla öptüğü’ ifadesinin ardından mağdurenin ‘kendi isteğiyle’ sanıkla öpüştüğü belirtiliyor. İddianamede, ‘şüphelinin uyumakta olan mağdureyi uyandırdığı, kendisinden su istediği, zorla dudağından öptüğü, zaman zaman mağdureyle şüphelinin görüştükleri, mağdurenin kendi isteğiyle şüpheliyle öpüştüğü’ ifadeleri yer alıyor.

B.C. ise savunmasında, ‘mağdurenin kendisine kafayı taktığını, sürekli kendisini arayıp rahatsız ettiğini, bu nedenle konuşmak için kendisi ile buluştuğunu, yemek ısmarladığını, nasihatlerde bulunduğunu’ belirterek suçlamaları reddetti.

Gündem Çocuk Derneği duruşma için çağrıda bulunarak, “Ö.Ç. davası 14 yaşındaki bir kız çocuğunun erken ve zorla evlilikler gibi toplumsal ve ataerkil yargının kabul gösterdiği veya müdahale etmediği alanların kesiştiği ve de adalete erişimdeki ayırımcılığa bir örnektir. Gündem Çocuk Derneği, çocuklara yönelik ayırımcılığa karşı herkesi Ö.Ç. davasını izlemeye çağırıyor. Kız çocuklarına yönelik ayırımcılığa sessiz kalmayın” dedi.


Dernek ayrıca Twitter’dan #MevzuyuBüyütüyoruz! etiketiyle kampanya başlattı. Duruşma bugün İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.45’te görülecek.

Kaynak: diken.com.tr / Burcu Karakaş

    :

    :

    :

    :

    "Kız çocuğuna cinsel istismarda skandal savunma" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete