Ekonomi yönetimine 'sürpriz isimler'

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabineye ilişkin ilk kulisinde "sürpriz isimleri" işaret etti.
Yeni hükümetin kurulma süreci, YSK’nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasıyla birlikte başlayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hızlı bir şekilde işleyecek olan Hükümet kurma ve Meclis Başkanlığı seçim sürecinin parti ayağını, MKYK toplantısı ile başlatacak.

Davutoğlu, dün, seçim hükümeti ile son toplantısını gerçekleştirirken, bugün de seçimden sonra ilk MKYK toplantısını gerçekleştirecek.

Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin yanı sıra, partinin en büyük karar organı olan MKYK’dan da yetki verilmesi gerekiyor.

Dolayısıyla Davutoğlu, bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda hem seçim sonuçlarını değerlendirecek, hem de MKYK’dan, yeni hükümeti kurma konusunda yetki alacak. Başbakan Davutoğlu, yemin törenine kadar geçen sürede de, yeni kabine ve Hükümet programı üzerine yoğunlaşacak.

YENİ KABİNE KULİSLERİ

Ankara'da "Yeni Kabine'de kimler yer alacak" sorusu gündemdeki yerini korurken hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'den ilk kulisler geldi.

İKİNCİ KADIN BAKAN BAŞÖRTÜLÜ MÜ OLACAK?

Selvi, bugünkü köşesinde yeni kabinede ilk kez iki kadın bakanın yer alması beklendiğini belirtti. 

"Yeni dönemde kadın bakanlarımız arasında başörtülü isim olacak mı?" diye soran Selvi,"Kadın bakan seçilirken tek kriterin bu olmayacağını biliyoruz. 'İşi ehline verin' kuralına bakılacak" diyor.

EKONOMİ KİME EMANET EDİLECEK?

Yeni kabinede en çok merak edilen konu Ekonomi Yönetimi'nin başına kim geçecek? Bu konuda iki isim öne çıkyor.

Biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz tartışmasında üstünü çizdiği iddia edilen Ali Babacan  diğeri ise damadı Berat Albayrak.

Selvi bu konuda şöyle diyor: "AK Parti, ekonomiyle ilgili beklentileri dikkate alan bir hükümet programı ve ona uygun bir kabine ile karşımıza çıkacak.Özellikle ekonomi yönetiminde herkesi şaşırtacak bir sürpriz geliyor. Kabine listesini gördüğünüzde AK Parti'nin önümüzdeki 4 yılda en büyük önceliği ekonomiye vereceğini gösteren bir liste olacak. Sürpriz dedim daha fazla kurcalamayın isterseniz."

ÜÇ DÖNEMLİKLER  GİRECEK Mİ?

7 Haziran seçimlerinde aday olmayan ancak 1 Kasım seçimleriyle tekrar Meclisê giren AKP'nin üç dönemlik isimleri de bir başka merak edilen konu.

"Üç dönemlik isimlerden bir bölümünün bakan olması bekleniyor" diyen Selvi "Ama ne tamamen üç dönemliklerden, ne de tamamen yeni isimlerden teşekkül edecek bir kabine olacak. Elbette ki bir denge kurulacak" ifadelerini kullanıyor.  

Kaynak: Abdulkadir Selvi | Yenişafak

    :

    :

    :

    :

    "Ekonomi yönetimine 'sürpriz isimler'" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete