Büyükelçilik yetkilisinden ünlü uzmana taciz

Washıngton’da Türkiye’yi yakından takip eden uzmanlardan Steven Cook, PKK’ye 'terörist' demediği gerekçesiyle büyükelçilik görevlilerinin saldırısına uğradı.
ABD’nin başkenti Washington’da Türkiye’yi en yakından takip eden isimlerden olan Steven Cook önceki gün burada katıldığı bir toplantının ardından Türk büyükelçiliği yetkililerinin tacizine uğradı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yayımlanan bir videoda Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde görevli Adalet Müşaviri Fatih Kesici sokak ortasında Cook’a bağırarak laf atıyor.

Ülkenin en prestijli düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi (CFR) uzmanı olan Cook, internette hızla yayılan videoyu kendi Twitter hesabından da “Asansörde daha beterdi” mesajıyla yayımladı. Cook, Twitter’da yayımladığı ikinci bir mesajda da “Yeni bir dip nokta. Washington’daki Türk Büyükelçiliği çalışanı kamuya açık bir toplantıda söylediğim şeyi beğenmediği için kalabalık bir asansörde üzerime yürüdü” dedi.

Olay Cook’un 4 Kasım’da Woodrow Wilson Center düşünce kuruluşunda Türkiye’deki seçimlerle ilgili bir panele konuşmacı olarak katıldığı etkinlikten sonra yaşandı.

"SALDIRMASINDAN KORKTUM"

Panelde seçimler öncesinde PKK ile savaşın yeniden başlamasının tesadüfi olup olmadığı soruldu. Cook yanıt verirken PKK ile savaşın yeniden başlamasının birçok olayın üst üste gelmesinden kaynaklandığını söyledi. Cook bundan sonra yaşananları şöyle aktardı:

“Toplantı salonundan çıkıp asansöre doğru ilerlerken çok uzun bir adam ‘PKK’ye neden terörist örgüt demediniz’ diye sordu. Birkaç saniye düşündüm, çünkü bildiğiniz gibi yazdığım her şeyde ve tüm açıklamalarımda PKK’ye ‘Türkiye’ye karşı 1984 yılından beri savaşan terör örgütü’ derim. Ama ben daha kendisine yanıt veremeden (bu kişi) bana PKK’ye terör örgütü demem gerektiğini söyleyerek bağırmaya başladı.

Ağzımı her açtığımda sesini daha da yükseltti. Asansör alt kata inip kapı açıldığı anda ondan olabildiğince hızlı uzaklaştım. Ama videoda da görüldüğü gibi beni takip etti. Telefonuma baktım, ‘iyi akşamlar’ dedim ve yürümeye devam ettim. O kadar öfkeliydi ki bana fiziksel zarar vermeyi deneyebileceğinden endişe ettim.”


"SOHBET ETTİLER"

Cumhuriyet’in ulaştığı büyükelçilik kaynakları ise Kesici ve Cook arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığını söyledi. Kaynaklar ikilinin etkinlikten sonra bir süre sohbet ettiğini ve toplantıdan birlikte ayrıldıklarını kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Büyükelçilik yetkilisinden ünlü uzmana taciz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete