‘Balyoz’ mağduru paşaya 500 bin lira tazminat

BALYOZ’da 16 yıla mahkum edilen fakat davanın kumpas olduğunun ortaya çıkmasıyla yapılan yeniden yargılamada beraat eden askerlerden emekli Tümgeneral Bekir Memiş, Hazine’ye karşı açtığı davayı kazandı.
Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Memiş’e 500 bin TL manevi tazminat verilmesine hükmetti. Bu kararla kumpas davalarında yargılanan kişilerin açtığı tazminat davalarındaki en yüksek rakama ulaşılmış oldu.

1 MİLYON 334 BİN LİRA TALEP ETTİ

Balyoz davasında bin 334 gün hapis yatan emekli Tümgeneral Memiş’in avukatı Ramazan Bulut kararı temyiz edeceklerini belirtti. Kendilerinin 70 bin TL maddi, 1 milyon 334 bin TL manevi tazminat talep ettiklerini söyleyen avukat Bulut, şöyle konuştu:
“Balyoz davasındaki haksız tutuklama ve ortaya çıkan mağduriyet hukuki bir yanılmadan kaynaklanmamaktadır. Kolluğu ve yargıyı kuşatmış bir suç örgütünün özel gayreti ile bu mağduriyet yaratılmıştır. Devlet dediğimiz organın temsilcileri ise buna adeta seyirci kalmışlardır. Yani devletin ağır bir kusuru söz konusudur. Hükmedilen tazminat bu açıdan yetersiz kalmaktadır.” Yargıtay’ın sebepsiz zenginleşmeyi tazminat davalarında sınır olarak aldığını belirten avukat Bulut, “Bu davada zenginleşmenin bir sebebi vardır; o da ezilen ayaklar altına alınan bir ruhun yeniden zenginleşmesidir” diye konuştu. Bulut, “Müvekkilim Bin 334 gün tutuklu kalmıştır. Gün sayısına böldüğünüzde günlük 375 TL’ye denk gelmektedir. Oysa suçu sabit olan hükümlülerin cezaları bile günlüğü 100 TL’den para cezasına çevrilmektedir. Dolayısıyla biz kararı temyiz ettik. Sonuna kadar da takipçisi olacağız” dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "‘Balyoz’ mağduru paşaya 500 bin lira tazminat " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete