Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep ettiklerini, ancak buna henüz cevap gelmediğini söyledi.
Bursa’da sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği toplantıya katılan Metin Feyzioğlu, toplantı öncesi Danıştay’ın 146′ncı yıldönümüne gerginlik yaşadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili soruyu yanıtladı.
Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Erdoğan’dan randevu istediklerini belirten Feyzioğlu, “Cumhurbaşkanı seçildiğinin haftasında 77 milyonun değil, sadece kendisini alkışlayanların Cumhurbaşkanı olacağını ispat etti.
Anayasayı da her gün ihlal ediyor bu tavrıyla. Ama biz makama saygıdan ötürü randevumuzu talep ettik. Randevuda gelmedi. Randevu gelmediği için boyumuz kısalmadı ve gelseydi de boyumuz uzamazdı.
Ama Cumhurbaşkanı randevu verseydi herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu ispatlamış olurdu. Bu onun boyunu uzatırdı” dedi.
SİYASET KAVGA ETMEKTEN HİÇBİRŞEYİ ÇÖZEMİYOR
Türkiye ‘de siyasetin kavga etmekten hiçbir şeyi çözemediğine dikkat çeken Feyzioğlu şunları söyledi: “Türkiye’de 77 milyon insan ne istiyor, ortak paydamız ne?
77 milyonun sorunundan yola çıktığımızda çözümlerimizin ortak olduğunu göreceğiz. Biz, ortak bir paydada buluşmak istiyoruz. Ve bu paydada buluşabileceğimize inanıyoruz.”
İZMİR ‘E YÜRÜYECEKLER
5 Nisan Avukatlar Günü’nde büyük bir miting gerçekleştirerek ‘Türkiye adaletini arıyor’ yürüyüşünü başlatacaklarını belirten Feyzioğlu Türkiye’de 77 milyon insanın adalet istediğini vurguladı.
Mitingin ardından 6 Nisan’da İzmir’e yürüyeceklerini belirten Feyzioğlu, “Bursa’dan başlayalım İzmir’e yürüyelim dedik. Ben 330 kilometre gidecek ayakkabı aldım.
Arkadaşlara da söyledim kendilerini hazırlasınlar diye. İzmir’e yürümemizin sebebi ise oradaki hukukçu arkadaşlarımız ’5 Nisan avukatlar günü olsun’ dediği içindir” ifadelerini kullandı.
YANLIŞTA ISRAR ETMEMEK LAZIM
Tartışmaların insani zeminde yapılması gerektiğine dikkat çeken Metin Feyzioğlu, “Adliyenin önünden geçerken burada adalet vardır demek istiyoruz. Bunu İzmir’de de, Bursa’da da, Şırnak’ta da vatandaşımız istiyor.
Bir farkımız yok yani. Bunu kavga etmeden insanı odak alarak tartışılabileceğini göstermek niyetindeyiz. Aslında siyesi düşünceleriniz çok farklıda olsa bu doğrularda Türkiye birleşebiliyor.
O zaman yanlışta ısrar etmemek lazım. Yanlışı yanlışla düzeltmek yerine istişare etmek lazım. Selamı yaygınlaştıralım diyoruz ya, bir birimizi anladığımızda fikirlerimizi de tartışmaya başlarız kanaatindeyim” diye konuştu.