Filiz Akıncı: Polisler beni tehdit etti

İzmir mitinginde Erdoğan’a evinin balkonundan parmak gösterdiği iddia edilen Filiz Akıncı dün hakim karşısına çıktı. Akıncı mahkemede, “Gelen polisler seni halkın arasına atalım mı, diye tehdit ettiler” dedi.
İzmir Gündoğdu Meydanı’nda 30 Mart yerel seçimleri öncesinde 16 Mart tarihinde partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan AKPGenel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, hakaret ederek evinin balkonundan parmak gösterdiği iddia edilen Filiz Akıncı’nın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
"EŞİMLE BALKONDAYDIM"

İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan Filiz Akıncı, herhangi bir hakarette bulunmadığını ve parmak göstermediğini söyleyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. 

Filiz Akıncı, miting günü evinin balkonunda eşi, kızı ve damadıyla birlikte oturduğunu, başbakanın otobüsünün yaklaştığını fark ettiğinde etrafın çok kalabalık ve gürültülü olduğunu söyledi.

"ÇABUK GİDİN ÖZÜR DİLEYCEKSİNİZ"

Akıncı, “Eşime, iki elimi kaldırmak suretiyle bu kadar kalabalığı ilk defa görüyorum, dedim. Otobüs bu esnada yaklaşmıştı. Birkaç dakika sonra kapının zili çaldı, ayrıca kapı yumruklanıyordu. Bir anda içeri 7-8 polis girdi, ‘çabuk gidin, özür dileyeceksiniz’ şeklinde beyanda bulundular. Biz, konu ne? diye sorduğumuzda, ‘fazla konuşmayın, aşağı inin’ dediler.

"SENİ HALKIN ARASINA ATALIM MI? SENİ LİNÇ EDERLER, IRZINA GEÇERLER"

Eşim araya girince, polisler, ‘sen işe karışma, bizim işimiz eşinle’ dediler. Polisler bana, başbakana hareket ettiğimi, el kol hareketi yaptığımı, söylediler. Ben de, bunları yapmadığımı, bu nedenle özür dilemeyeceğimi söyledim. Beni merdivenlerden sürükleyerek, aşağı indirdiler. Gelen polisler bana, ‘Seni halkın arasına atalım mı, seni linç ederler, ırzına geçerler’ gibi sözler söylüyorlardı. Beni siyah bir minibüse bindirdiler ve karakola götürdüler.” diye konuştu.

Akıncı’nın avukatı Anıl Güler, müvekkilinin polislerin kapı açılır açılmaz kimlik dahi ibraz etmeden, kendilerinin polis olduğunu söylemeden eve girdiklerini söylediğini, bunların da zapta geçmesini istedi. Hakim Yalçın Cebiş, olay gününe ait 7 adet DVD’nin bilirkişiye gönderilip rapor hazırlanmasını, Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılarak koruma polisleriyle ilgili dosyanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı Aralık ayına erteledi. 
 
ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İzmir’de yerel seçimler öncesindeki AKP mitingi 16 Mart tarihinde Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yapılmıştı. Miting günü birçok evin pencere ve balkonlarından tencere ve tava çalınmış, protesto eylemleri yapılmıştı. Miting meydanında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, bazı evlerin balkonlarındaki kadınlar tarafından kendisine el hareketi yapıldığını öne sürerek tepki göstermişti.



    :

    :

    :

    :

    "Filiz Akıncı: Polisler beni tehdit etti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete