​İstanbul’da Suruç alarmı!

İstanbul Valiliği Suruç'ta hayatını kaybedenlerden cenaze töreni için alarma geçti.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybedenlerin cenazeleri İstanbul’a getirildi. İstanbul polisi cenazeler nedeniyle teyakkuza geçti. Dün düzenlenen operasyonda “provakasyon yacakları” şüphesiyle 51 kişi gözaltın alındı.

VALİLİK: CENAZE SAYGINLIĞINA UYGUN DAVRANILSIN

Bugün düzenlenecen cenaze törenleri öncesi İstanbul Valiliği’nden bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, defin işlemleri sırasında vatandaşların cenaze saygınlığına uygun davranılmasını ve yasa dışı davranışlardan kaçınılmasına dikkat çekti. İşte İstanbul Valiliği’nin açıklaması…


“Bugün toprağa verilecek cenazeler nedeniyle düzenlenecek cenaze törenlerinde toplumumuzun en önemli geleneklerinden olan, cenazenin şahsına ve vakarına saygı gereği vatandaşlarımızın büyük bir olgunluk ve sağduyuyla hareket edeceklerine, az sayıda da olsa cenazeleri istismar ederek yasa dışılığa tevessül edebilecek kişilere itibar etmeyeceklerine inancımız tamdır. Bu tür olaylara karşı kolluk kuvvetlerimizce her türlü güvenlik tedbiri alınacaktır. Ancak tüm bunlara rağmen silah taşıma, molotofkokteyli atma, yüz kapatma, yasa dışı pankart, resim, döviz, levha, araç ve gereç taşıma gibi yasaların suç saydığı hareket ve davranışlarda bulunanlara karşı gerekli yasal işlem, tedbir ve müeyyidelerin uygulanacağından kimsenin tereddüdü olmamalıdır.”

51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan  İstanbul TEM Polisi, Suruç’ta yaşanan terör olayı nedeniyle düzenlenecek gösterileri provake ederek, polise ve çevreye saldırmayı planlayan marjinal guruplara yönelik baskınlar düzenledi. Çalışmalarda, 3 el yapımı bomba ve çok sayıda molotof kokteyli (sıvı bomba) ele geçirilirken, 51 şüpheli gözaltına alındı.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin işlemlerine devam ediliyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​İstanbul’da Suruç alarmı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete