Şoke eden iddia... "Oylama geçersiz, Bakanlar doğrudan Yüce Divan'a gönderilmeli"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski bakanlarla ilgili iddiaları soruşturan Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun, komisyon süresi bittikten sonra teslim edildiğini bu nedenle hukuken geçersiz olduğunu öne sürdü... Bu durumda Yüce Divan oylamalarının da geçersiz olduğunu iddia etti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

MHP: "KOMİSYON DA YÜCE DİVAN OYLAMASI DA YOK HÜKMÜNDEDİR!"

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan, çok konuşulacak bir iddia geldi. Vural, komisyonun çalışma süresinin Anayasa ve İçtüzükte çok net bir şekilde, 2 ay olarak belirlendiğini ve sadece 2 aylık bir ek süre daha verilerek, toplamda sadece 4 ay çalışabileceğini hatırlattı.

"KOMİSYON RAPORUNU SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA TESLİM ETTİ"


"Süreye ilişkin kesin bir tanım olmasına karşın normal şartlarda süresi 27 Aralık'ta biten Komisyon , 5 Ocak'ta toplantıya çağrılmış ve Yüce Divan'a gitmeme kararı alınmıştır" diyen Vural, komisyon süresinin kanunen 27 Aralık'ta bittiğini ve bu nedenle kabul edilen raporun da, rapora dayanarak Genel Kurul'da yapılan Bakanlar hakkındaki oylamaların da geçersiz olduğunu savundu.

"HÜKÜMET, BİLEREK TUZAK KURDU, AÇIK KAPI BIRAKTI"


"Komisyonun hukuki varlığı sona erdikten sonra kabul edilen rapor ve buna dayalı yapılan oylamalar geçersizdir" diyen Vural, Hükümetin bu uygulamayı bilerek yaptığını, Genel Kurul'dan bir Yüce Divan kararı çıkması halinde, AKP'nin de aynı iddiayı gündeme getirerek oylamaların geçersiz sayılması için tuzak kurduğunu, açık kapı bıraktığını öne sürdü.

"BAKANLAR, MECLİS BAŞKANLIĞI'NCA DOĞRUDAN YÜCE DİVAN'A GÖNDERİLMELİ"


"Sonuçlanmış bir Meclis Soruşturması söz konusu değildir" diyen MHP'li Vural, Meclis Başkanlığı'na başvuracak ardından da Anayasa Mahkemesi'ne kadar gidebilecek hukuki süreci işleterek oylamanın geçersiz sayılmasını isteyecek.

463 milletvekili oyu ile kurulan komisyonun arzu ettiği soruşturmanın yapılamadığını belirten Vural, komisyonu kuran milletvekillerinin iradesinin gereği olarak, Bakanların; Meclis Başkanlığı'nca doğrudan Yüce Divan'a sevkini talep ediyor.

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    "Şoke eden iddia... "Oylama geçersiz, Bakanlar doğrudan Yüce Divan'a gönderilmeli"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ