Twitter'a erişim engellendi!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter erişime kapatıldı. Kapatma kararının Suruç saldırısı sonrası alınan yayın yasağı çerçevesinde mahkeme kararıyla alındığı iddia ediliyor.
Sabah saatlerinden itibaren kullanıcılar sosyal paylaşım sitesi Twitter’a girmekte zorluk çekiyor. Bazı GSM operatörleri üzerinden Twitter’a giriş yapılamazken, kimi kullanıcılar da bilgisayarlarının internet ayarlarını değiştirerek Twitter’a giriş yapabildiklerini söyledi.

‘KESİN TALİMAT’

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan 
konuşan bir yetkili, kendilerine herhangi bir kapatma kararı gelmediğini fakat “Erişim Sağlayıcıları Birliği”nin de kapatma yetkisi olduğunu belirtti. Erişim Sağlayıcıları Birliği’nden bir yetkili ise kesin talimat olduğunu ve bilgi veremeyeceklerini aktardı.

MAHKEME KARARI MI VAR?

Reuters konuşan üst düzey Türk yetkili Suruç’a bombalı saldırının ardından yerel mahkemenin kararı ile Twitter erişim yasağının geldiğini açıkladı.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Sosyal medya kullanıcıları “#twitterblockinturkey ” ‘#TwitterTürkiyedeyasaklandı’ etiketlerini kullanarak şikayetlerini bildirdi.

Twitter kullanıcılarının konuyla ilgili yazdığı bazı mesajlar şöyle:

@kenzocular 
Twitter kapatılıyor, kimse yazmaya tenezzül etmiyor artık. Faşist uygulamaları o kadar kanıksadık.

@fredikruger 
Hangi ülkede yaşadığınızın farkına varın artık, twitter kaç kere kapatıldı niye açılınca VPN’leri siliyorsunuz kalsın, bakın lazım oldu yine

@Masal_ortusu
yıl olmuş 2015, hala twitter yasaklamaktan bahsediyoruz.. Yasak ne ayol..

‏@thecatay
Patlama görüntülerini yayınlayan sitelere yasak gelmiş. Burda paylaşanlar olduğu için de komple kapatıyolar. Yine beyin fışkırması yaşıyoruz.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Twitter'a erişim engellendi!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete