Hürriyet'i basan vekilin üzeri niye çizildi?

AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’la birlikte ekibinin de partiden tasfiye edildiği ortaya çıktı.
Hürriyet Gazetesi’nin camlarını kıran saldırgan güruhun içinde bulunan ve 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen İstanbul Milletvekili ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’la birlikte ekibinin de partiden tasfiye edildiği ortaya çıktı. Boynukalın’ın, 7 Haziran seçimlerinde kendisiyle birlikte aday gösterilen iki yardımcısının 1 Kasım seçimlerinde üzerinin çizildiği görüldü. Boynukalın’ın AKP Gençlik Kollarında yardımcılığını yapan 27 yaşındaki Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler ve 29 yaşındaki Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, yeniden aday gösterilmedi.

SİYASETTE HIZLI YÜKSELİŞ

27 yaşındaki Fatma Gaye Güler,
AKP’nin en genç vekili sıfatını taşıyordu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Güler, halen İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi. Güler’in siyasetteki hızlı yükselişi ise dikkat çekici. Siyasetle 2009 yılında tanışan Güler, bu dönemde Ankara İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi’nde çalışmaya başladı. 2012-2014 yılları arasında AKP İstanbul Gençlik Kolları Halkla İlişkiler ve Seçim İşleri Birimlerinde görev alan Güler, daha sonra ise AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri oldu.

Güler partideki 6 yıllık geçmişinin ardından 7 haziran seçimlerinde Tokat 3. sıradan milletvekili adayı gösterildi ve seçilerek meclise girdi. 1 Kasım seçimlerinde ise tasfiye edilen Gaye Güler’in yerine Tokat 3. sıradan Celil Göçer milletvekili adayı gösterildi. 1 Kasım seçimlerinde üzeri çizilen diğer isim olan 29 yaşındaki Mehmet Alğan ise halen Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışan ve “Dünya 5’ten büyüktür” kampanyasının sözcülüğünü yapan Alğan, Abdurrahim Boynukalın’ın Gençlik Kolları Genel Başkanı olmasının ardından Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirildi. Gaye Güler gibi siyasette hızlı bir yükseliş yaşayan Alğan, 7 Haziran seçimlerinde Hatay 4. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

BOYNUKALIN 7 ÇOCUK İSTEDİ

Alğan, 7 Haziran’da seçilerek Meclis’e girdi. 6 Eylül’de Melike Akman’la evlenen Alğan’ın düğününde Boynukalın’ın yaptığı konuşma ise hayli ilginçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “üç çocuk” vurgusuna değinen Boynukalın, genç çiftten 7 çocuk istediklerini söyledi. Boynukalın düğününde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Reisimiz üç çocuk istiyor ama bizim gönlümüzden yedi çocuk geçiyor. İnşallah siz de bizleri kırmazsınız ve vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirirsiniz.” 1 Kasım seçimlerinde Boynukalın’ la birlikte tasfiye edilen Alğan’ın yerine AKP Hatay 4. sıradan Fevzi Şanverdi aday gösterildi.

JOHN BASS’IN ZİYARETİ ETKİLİ OLDU

Boynukalın ve ekibinin yeniden aday gösterilmemesinde ABD Büyükelçisi John Bass’ın Hürriyet gazetesini ziyaretinin etkili olduğu öğrenildi.

BOYNUKALIN: AFFIMI İSTEDİM

Hürriyet Gazetesi’ne saldıran grubun başını çeken AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi. Konuyla ilgili Twitter’dan açıklama yapan Boynukalın, “Bütün enerjimi gençlik siyasetine yoğunlaştırmak adına; önceden de istişare ettiğimiz üzere Başbakanımızdan affımı istedim” dedi. Aynı zamanda AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili olan Abdurrahim Boynukalın, Ankara’da gerçekleştirilen AKP Kongresi’nde Divan üyesi seçilmişti. 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilen Boynukalın önümüzdeki dönemde parlamento dışında kalacak.

Kaynak: Sümeyra Tansel / Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Hürriyet'i basan vekilin üzeri niye çizildi?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete